Sokan Csillukaként ismerték meg a tévében, most tele vannak az arcával a budapesti utcák. A forgalmas csomópontokban több emelet magasan az olvasást népszerűsíti, a villamosmegállókban a Swing című új magyar musical egyik főszereplőjeként tündököl a plakátokon. A Filmklub podcast huszonhetedik adásában a fiatal generáció egyik legígéretesebb színésznőjével, Törőcsik Franciskával beszélgettünk, aki nem rokona Törőcsik Marinak, de közös filmjük most már van.

Alig szállt ki a gimnáziumi padból, már főszerepet játszott egy díjnyertes kisfilmben, aztán öntötték rá a fontosabbnál fontosabb színpadi szerepeket az Örkény Színházban, gyakorlaton. Rudolf Péter lányát alakította a köztévé improvizációs szitkomjában, és most Ónodi Eszter és Csákányi Eszter mellett ő a harmadik csillag a Swing-ben. Büszke rá, hogy roma lányt játszik Goda Krisztina kopasz polgárőrökről szóló, Veszettek című filmjében, és jövőre láthatjuk Kern Andrással incselkedni egy filmben.

Törőcsik FranciskaFotó: Varga Ferenc - Origo

Beszélgetésünkből kiderült, mikből tud pénzt szerezni egy kezdő színésznő, és az is, hogyan harcolt a szende naiva szerepe ellen Törőcsik Franciska. Megtudtuk, hogy soha egy kritikát sem olvas el magáról, mert szerinte épp elég maximalizmus szorult belé enélkül is. Nem kell stréberkedni - ezen dolgozik most a 24 éves színésznő, aki akár a Herkules hátul álldogáló biodíszlete is szívesen lenne, csak hülye videoklipben ne kelljen virágot hajigálni.

A Filmklub podcast adását megtalálhatod az iTuneson, letöltheted MP3 formátumban, vagy meghallgathatod az alábbi lejátszóban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találod.