Az év legjobb női a moziban

Az év legjobb női a moziban
Vágólapra másolva!
Komolyan gondolta bárki, hogy elmúlhat 2014 a vásznon idén feltűnt bombanőket rangsoroló listánk nélkül? Ráadásul nagyszerű évet zártunk, rekordszámú magyar színésznő került az első tizenötbe. Aprómellű, igéző lolitákat és modellvilágból dobbantott buja színésznőjelölteket egyaránt lajstromoztunk. 
Vágólapra másolva!

15. Carla Juri (Nedves tájak)

Lehet, hogy listánkon az utolsó hely jutott neki, de ha az év legbevállalósabb alakításait kellene sorba rakni, ott már az első lenne. Cifrább dolgokat csinál, mint A nimfomániás-ban bárki. Igazi teuton debella, szép az arca, de megjelenésén pont nem segít, hogy olyan a frizurája, mint egy titkárnőé egy nyolcvanas évekbeli kisszövetkezetben. Viszont ha nem lenne ennyire bájosan huncut, nem tudtuk volna öt percig sem nézni azokat a válogatott gusztustalanságokat, amiket a filmben elkövet.

Carla Juri a Nedves tájak című filmben Forrás: Cirko Film

- - -

14. Walters Lili (Senki szigete)

Ha minden jelenet olyan vicces, játékos és kiszámíthatatlan lett volna a Senki szigeté-ben, mint az a kettő, amiben Walters Lili szerepelt, akkor egy tök szuper filmről beszélhetnénk. Lili idétlen iskoláslányt játszott piros szemüvegben, de láttuk őt már szívdöglesztő femme fatale-ként is.

Walters Lili a Senki szigete című filmben Forrás: A Company Hungary

- - -

13. Alicia von Rittberg (Harag)

Annyira szokatlan, hogy egy kőkemény tankos háborús film közepébe beékelődik egy kompakt kamaradráma, hogy ha Alicia von Rittberg nem lenne ennyire kedves kis szöszi, akkor is mindenki megjegyezte volna az arcát. Diane Kruger és Fanka Potente óta nem futott be német színésznő Hollywoodban - ez a csaj lehet a következő.

Logan Lerman és Alicia von Rittberg a Harag című filmben Forrás: Freeman Film

- - -

12. Amber Stevens (22 Jump Street)

Ő tipikusan az a nő, akinek minél többet nézi az ember a fejét, annál szebbnek találja. Már édesanyja is szupermodell volt, apja pedig egy elképesztően furcsa frizurájú rádiós személyiség. Amber maga is modellkedett, sorozatokban játszott, a 22 Jump Street-ben pedig már csak az is vicces volt, hogy ő, a bombanő összeállt a tévémaci kinézetű Jonah Hill-lel.

Amber Stevens és Jonah Hill a 22 Jump Streetben Forrás: InterCom

- - -

11. Farkas Franciska (Viktória - A zürichi expressz)

Olyan szerepet játszott, amiben marha nehéz szexinek és vonzónak lenni, ennek ellenére kiszolgáltatott prostiként is meg tudta villantani, mennyire elragadó nő. Farkas Franciska ragyogó személyiség, gyönyörű és ambiciózus, ha nem hiszitek, olvassátok el a vele készült interjúnkat. Olyan inspiratív személyiség, hogy legszívesebben nem is erre a listára raknánk föl, hanem Nobel-békedíjra jelölnénk.

Farkas Franciska a Viktória című filmben Forrás: A Company Hungary

- - -

10. Stacy Martin (A nimfomániás)

Lapos szörfdeszka, de frufruval pont olyan, mint a delejes tekintetű, régi, francia újhullámos színésznők, például Chantal Goya a Hímnem-nőnem-ben. Hűvös, flegma szépség, az a típus, aki ha a csajod, akkor is rettegsz tőle. Amúgy a napokban sokan láthattátok őt videónkban, amint éppen hímtagokat vesz a szájába. Ő játszotta ugyanis Charlotte Gainsbourg fiatalkori énjét Lars von Trier A nimfomániás című, kétrészes filmjében. Stacynek ez volt az első filmszerepe, viszont láthatóan remekül megoldotta a feladatot.

Stacy Martin A nimfomániás című filmben Forrás: Vertigo Media

- - -

9. Jakab Juli (Senki szigete, VAN)

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan-ban van az a montázs, amikor a nyápic főszereplő srác visszaemlékszik nemrég véget ért kapcsolatának legszebb pillanataira, és abban a részben Juli annyira cuki, hogy mindenki egyből beleszeret. Nem csoda, hogy az amúgy forgatókönyvírást tanult lányt hirtelen mindenki felfedezte idén: hebehurgya szőkesége a titokzatosság levegőjét vonja köré. A Senki szigeté-ben angyalszerű tüneményt varázsoltak belőle.

Jakab Juli a Senki szigete című filmben Forrás: A Company Hungary

- - -

8. Lupita Nyong'o (Non-stop, 12 év rabszolgaság)

A keserűcsoki barnaságú színésznő pár hónap alatt mindenki kedvence lett, és nemcsak azért, mert tehetséges (Oscart nyert rögtön az első alakításáért), hanem mert igazi karakter, egy maníroktól mentes, sugárzó örömbomba, aki máris kész ikon. Göndör haját egycentisre vágatja, és vagány ruhakölteményekben vonul a vörös szőnyegen. Legközelebb az új Star Wars-ban láthatjuk.

Lupita Nyong'o a Non-stop című filmben Forrás: Pro Video Film & Distribution Kft.

- - -

7. Petrik Andrea (Utóélet)

Már öt éve magyarázzuk, Petrik Andrea mekkora istennő, és most végre belerakták egy mozifilmbe, hogy a szélesebb tömegek is bűvkörébe kerülhessenek. Lenőtt hajú exdrogost alakít, de így is eszeveszettül vagány és vibrálóan szexi. A főszereplő mulya srác összekerül ezzel a rekedtes hangú, lehengerlő nőstényállattal, és nagy szerencséje, hogy még viszonylag ép bőrrel megússza. Csónakázzon csak a néptáncos jókislánnyal!

Petrik Andrea az Utóélet című filmben Forrás: Vertigo Media

- - -

6. Törőcsik Franciska (Swing, Couch Surf)

Őzike szemű fiatal szépség, fenekén a tojáshéj, de máris bedobták a mélyvízbe Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Törőcsik Mari és a bepörgött Kulka János mellé, és ő ehhez képest remekül helytállt. Fantasztikus hangja van, mellé hosszú lába, éjbarna lobonca, érzéki szája, és valami különleges a tekintetében. Láthatóan szereti is őt a kamera, úgy sugárzott a film vége felé azokban a sztárcsináló közelikben, hogy nyilvánvaló volt, a vásznon a helye.

Törőcsik Franciska a Swing című filmben Forrás: A Company Hungary

- - -

5. Zoe Graham (Sráckor)

Az amúgy tökéletesen életszerű Sráckor nézése közben csak egyszer kérdőjeleztem meg az alkotók választását: muszáj volt a főszereplő gyerek első komoly barátnőjét egy szupermodell külsejű csajnak játszani? Jó, végülis a srác is marhajól nézett ki (rá is került a legjobb pasik listánkra), úgyhogy talán mégsem volt ez túlzás. Zoe Graham olyan, mint a tíz évvel ezelőtti Bordán Lili, vagy Reese Witherspoon nem-létező csodaszép kishúga, de még inkább a Lost Claire-je barna hajú változatban.

Zoe Graham a Sráckor című filmben Forrás: UIP Dunafilm

- - -

4. Palvin Barbara (Herkules)

Sokat vártunk a 21 éves magyar szupermodell első filmszerepétől, aztán sajnos hoppon maradtunk, mert a filmben még annyiszor sem mutatták, mint az előzetesekben. Az egzotikus pillantású szépség hiába néz ki már eleve úgy, mint egy ógörög istennő, a Herkules-ből nem derült ki, hogy színésznőként mit tud, vagy hogy egyáltalán tud-e valamit. Mindegy, akkor nézegetjük tovább a reklámfilmjeit.

Palvin Barbara a Herkules című filmben Forrás: Fórum Hungary

- - -

3. Emily Ratajkowski (Holtodiglan)

Olyan 2.0-ás szupernő, mintha a Különös kísérlet geekjei rakták volna össze számítógéppel. Az arca már kicsit eltúlzottan is karakteres (milyen száj ez? micsoda szemek?!), de a bombateste azért az egyszerű halandók számára is értelmezhető. Egyáltalán nem meglepő, hogy Ben Affleck tönkretette miatta a házasságát és majdnem az életét is.

Emily Ratajkowski a Holtodiglan című filmben Forrás: InterCom

- - -

2. María Valverde (Exodus: Istenek és királyok)

Az Exodus nagy részét átaludtam, de annál a jelenetnél pont ébren voltam, amelyben Mózes megismerkedett ezzel a lánnyal, és szupergyorsan meg is kérte a kezét. Az erős smink, a fejdísz, meg az arctetkók miatt valószínűleg kevesen ismerték fel, de María Valverde már 16 éves kora óta főszerepeket játszik, ő volt például a Melissa P. - Minden este 100-szor, kefével szicíliai Lolitája. Imádnivaló pikáns arcocskájában találkozik Julie Delpy szemtelensége, Kate Winslet lágy arcvonásainak érzékisége és Julia Ormond szoborszerű szépsége. Káprázatos nő.

María Valverde az Exodus: Istenek és királyok című filmben Forrás: InterCom

- - -

1. Nora Arnezeder (Angélique)

Az Angélique volt a legjobb régimódi kalandfilm idén a mozikban, kár, hogy senki sem látta, mivel alig vetítették valahol. Ráadásul Franciországban is megbukott, pedig milyen szuper lett volna, ha a hatvanas évek népszerű Angélique-filmjeinek mintjára újraindul ez a sorozat. Nora Arnezeder első helyezésével nehéz lenne vitatkozni, és cifrázni is felesleges: ő egyszerűen lélegzetelállítóan gyönyörű. Most éppen a Mozart in the Jungle című elragadó sorozatban szerez új híveket magának.

Nora Arnezeder az Angélique című filmben Forrás: Big Bang Media