Az év legjobb meztelenkedései a moziban

2014.12.31. 02:52

Sharon Stone ötven felett is hozta a formáját, Eva Greennek jól állt a ruhátlanság, három magyar lány is odatette magát, valamint láttunk egy pár mellet, amely kimerítette a válóok fogalmát. Ezek voltak 2014 legemlékezetesebb pucérkodásai.

 

6. Carla Juri (Nedves tájak)

A Nedves tájak főhősnője néha többet is mutatott magából, mint amennyit szerettünk volna látni, de a listára az egyik leártatlanabb pucérkodását választottuk ki. Ebben a jelenetben a már rengeteg filmben használt "kilóg a feneke a kórházi köpenyből"-toposzon csavartak egyet némi hatvanas évekbeli hippizenével és felszabadult gördeszkázással.

- - -

5. Sharon Stone (Bérgavallér)

Sharon Stone elévülhetetlen érdemeket szerzett a filmes meztelenkedés terén, tavaly egy kimerítő összeállításban fel is dolgoztuk ezirányú munkásságát. A nyolc évvel ezelőtti, rossz emlékű Elemi ösztön 2 óta most mutatkozott először ruha nélkül a vásznon, és még ha feltételezhető is, hogy a sminkesek és a világosítók fáradhatatlanul ügyködtek a megjelenésén, az 56 éves színésznő még mindig bombaformában van.

- - -

4. Jakab Juli (Senki szigete), Gál Patrícia (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan), Gera Marina (Szabadesés)

A magyar film idén a meztelenkedés szempontjából is magára talált. Tavaly csak egyetlen jelenetet tudtunk volna kiemelni (Kiss Diána Magdolna A nagy füzet-ből), most három is szerepel a listánkon.

Jakab Juli, Gál Patrícia és Gera MarinaForrás: A Company Hungary, Cirko Film, Vertigo Media

Jakab Juli a zuhanyfüggöny mögül lép ki pár lélegzetelállító pillanatra Török Ferenc filmjében; megjelenése kivételesen nem azért sokkoló, mert padlót lehet fogni a domborulataitól. Az a provokatív önazonosság és egyenesség teszi feszültté a jelenetet, amellyel a lány vállalja apró melleit, sovány testét, sőt a nyílt vizslatás kínjait is azért, hogy kiszabaduljon egy fürdőszobai kukkolós játszmából. A film egyik legjobb jelenete.

A VAN-ban sokat elárult a főhős (Ferenczik Áron) személyiségéről, hogy hogyan reagált arra, amikor a röhejes PUA-módszerekkel becserkészett lány egy szál bugyiban várta az ágyon.

Mindenki volt már olyan buliban, ahol nem ismert senkit, és a vizslató szemek kereszttüzében szinte meztelennek érezte magát. Pálfi György ezt az érzést úgy dolgozta fel a Szabadesés egyik szkeccsében, hogy a kívülálló lányt konkrétan pucérra vetkőztette.

- - -

3. Nora Arnezeder (Angélique)

Ha valaki csodálkozott volna azon, hogy Nora Arnezedert választottuk az év legjobb nőjének, az alábbi videó biztosan eloszlatja majd minden kételyét. A 25 éves francia színésznő először a tükör előtt ismerkedik a testével, majd a nálánál közel negyven évvel idősebb Gérard Lanvinnel szeretkezik. Meglepően életszerű ez a szexjelenet, azt meg pláne nem vártuk volna egy tizenhetedik században játszódó kalandfilmtől, hogy a fickó majd a szájával fogja hosszasan kényeztetni a nőt.

- - -

2. Emily Ratajkowski (Holtodiglan)

Miért csalta meg a szép, okos és odaadó feleségét Ben Affleck? - tűnődtünk el a Holtodiglan nézése közben. David Fincher rendező csattanós válasszal szolgál erre a kérdésre abban a jelenetben, amelyben Affleck hamvas diákja szédületes ruhácskában surran be a férfi házába, majd rászabadítja elképesztő melleit a kanapén. Hát persze, hiszen Ben Afflecket csöcsnotizálták!

- - -

1. Eva Green (Sin City: Ölni tudnál érte)

Vitathatatlan, hogy a Sin City folytatása volt az év egyik legkellemetlenebb moziélménye. Robert Rodriguez rendező csak úgy tudta volna még jobban elrontani a filmjét, ha Ava Lord, a velejéig romlott femme fatale folyamatos meztelenségét megpróbálja elcsalni a képregényből. Szerencsére erre azért nem vetemedett, így két szemkinyomás és fejlevágás között legalább hosszú percekig bámulhattuk Eva Green szoborszerű testét.