Ferenc pápa nem nézte meg Angelina Jolie filmjét

Angelina Jolie, Ferenc pápa
Vágólapra másolva!
Angelina Jolie csütörtökön levetítette Rendíthetetlen című második világháborús filmjét a Vatikánban, majd Ferenc pápa személyesen is fogadta az Oscar-díjas színésznőt. 
Vágólapra másolva!

A vetítésen Ferenc pápa nem vett részt, de a bemutató után rövid időre fogadta a színésznőt. A hollywoodi sztár közleményben számolt be arról, hogy a Vatikántól meghívást kapott Louis Zamperini amerikai olimpikonról és második világháborús hősről forgatott új filmje levetítésére.

A hollywoodi sztárt a római útra hat gyermekeke közül két lánya, Zahara és Shiloh is elkísérte. Jolie a közelmúltban elhunyt Zamperini fiával, Luke Zamperinivel együtt volt a vetítés házigazdája. A különleges bemutatóra a pápai tudományos akadémia székhelyén került sor.

Ferenc pápa és Angelina Jolie a Vatikánban 2015. január 8-án Forrás: MTI/EPA/ANSA/L'Osservatore Roman/-------------------

Zamperini repülőgépét a háború alatt a Csendes-óceán fölött lelőtték, 47 napig hányódott a tengeren két túlélő társával, majd miután a japán haditengerészet rájuk talált, hadifogolytáborba kerültek. Az 1936-os olimpián feltűnt olimpikon élettörténetét megfilmesítő Jolie közeli barátja lett az idős embernek a produkció előkészítése során, és halálát mélyen meggyászolta.

Angelina Jolie megtiszteltetésnek nevezte a vatikáni meghívást és kijelentette, hogy azt a Louis Zamperini öröksége iránti tiszteletadásnak tekinti. Zamperini erős hitű ember volt, aki képes volt megbocsátani és az emberi lélek erejét is bizonyította - fűzte hozzá a 39 esztendős Oscar-díjas sztár. A Rendíthetetlen című filmet február 5-től játsszák a magyar mozik.