Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Demi Moore először kihozta belőlünk az ábrándozó, romantikus énünket, aki legszívesebben rögtön összeköltözne a színésznővel, tíz évvel később pedig életünk egyik legszexibb filmes sztriptízét kaptuk meg tőle.

 

#26 - Demi Moore (Mi történt az éjjel?, Sztriptíz)

A nyolcvanas évek elején egy fillérekből összetákolt, A nyolcadik utas: a Halál-t koppintó horrorhoz kerestek fiatal színésznőt. Az 1982-as Parazita rendezője azt az utasítást adta ki, hogy találják meg neki a következő Karen Allent. (Allen akkoriban lett híres Az elveszett frigyláda fosztogatói miatt.) Végül az akkor még csak 18 éves Demi Moore-ral játszatták el a főszerepet, akinek a megtalálásában fontos szerepet játszhatott, hogy 18 évesen meztelenül pózolt a OUI magazinnak. A képeken egy ledér örökösnő benyomását kelti, aki kíváncsiságból, meg hogy az arisztokrata szüleit bosszantsa, állt rá a fotózásra.

Az átható pillantásával, hosszú, lobogó hajával és méltóságteljes vonásaival kitűnő szépség végül sokkal nagyobb karriert futott be, mint Karen Allen. A Parazita után három évvel, a nagy sikert aratott Szent Elmo tüzé-ben ismerte meg őt a közönség, aztán még egy évet kellett várni arra, hogy a ruha nélkül is megpillanthassuk a vásznon.

Demi Moore a Parazita című film plakátjánForrás: Embassy Pictures

A David Mamet színdarabja alapján készült Mi történt az éjjel? két chicagói fiatalról szól, akik rettegnek a komoly kapcsolatoktól. Azonban az egyéjszakás kaland után azt veszik észre magukon, hogy nem tudják kiverni a másikat a fejükből. Ez további találkához, végül összeköltözéshez vezet. A filmből összevágott videó garantáltan bárkiből ábrándozó romantikus lelket csinál, ugyanis a két huszonéves románcának legvadítóbb, illetve legédesebb pillanatai vannak összeszedve benne.

A Szent Elmo tüzé-től eltérően ezt a filmet már nem csak a nézők, hanem a kritikusok is kedvezően fogadták, dicsérték, hogy a szokásosnál összetettebb módon vizsgálja a tartós kapcsolatok működését, és maga Demi Moore is büszke erre a szerepére: szerinte ebben a korai filmjében megmutatta, hogy nem csak könnyűvérű, jól kinéző karakterek eljátszására alkalmas, ennél ő többre képes. Igazat adunk a színésznőnek, de ne hallgassuk el azt sem, hogy a Mi történt az éjjel? azért is ritka kincs, mert megcsodálhatjuk benne Demi Moore-t szépsége teljében, és elámulhatunk azon, milyen őrjítően szexi mozdulattal ül fel az ágyon, és kapaszkodik bele a barátjába.

Moore leghíresebb meztelenkedése az 1995-ös Sztriptíz című filmben található, amelynek főszerepét akkoriban rekordnak számító összegért, 12,5 millió dollárért vállalta el. A két tárgyalt film között eltelt időben sok minden történt a színésznővel, túl volt már a Ghost világsikerén, összeházasodott Bruce Willisszel, héthónapos terhesen pucérkodott a Vanity Fair címlapján, és szült három gyereket. A Sztriptíz kedvéért megnagyobbítatta a mellét és sztriptízbárokba járt, hogy minél több mozdulatot elleshessen a hivatásosoktól. Ennek ellenére a film óriásit bukott, és Moore karrierje zuhanórepülésbe kezdett.

A vetkőzős részben - amit minden idők hatodik legszexibb filmes sztriptízének választottunk - azért nagyot alakít Moore, egy profi magabiztosságával kering, táncol a színpadon és játszik a testén körbefonódó boával, valamint a közönséggel. Végül persze a melltartó is lepattan róla. Feltűnik a jelenetben Moore legidősebb lánya, Rumer Willis, ő a megszeppent kisgyerek, aki a függöny mögül lesi meg az anyját.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates