Most nem telefonnal a kezében, hanem cigivel a szájában lő

2015.01.09. 18:27

Úgy tűnik, ma Liam Neeson-napot tartunk itt a rovatban. Korábban megírtuk, hogy milyen zseniális viccel tette helyre a kolléganője expasiját, most pedig megmutatjuk a Run All Night című következő filmjének az előzetesét. A címe alapján akár egy álmatlansággal küzdő futóról szóló sportfilm is lehetett volna, de a meglepetés most is elmaradt: Neeson egy kemény fickót alakít, aki a fia életét védelmezi az ír maffia ellenében.

Most visszautalhatnék a fájdalmasan gyatra Elrabolva 3-ra (kritikánk), és mondhatnám, hogy unalmas ez már nagyon Neesontól, de az igazság az, hogy a fokozatosan felpörgő előzetes meghozta a kedvem a filmhez. Ed Harris és Liam Neeson a vacsoraasztal mellett beszéli meg, hogy a barátságuknak vége, aztán kezdetét veszi apa és fia (Joel Kinnaman) éjszakai menekülése korrupt zsarukkal,verőemberekkel és egy profi bérgyilkossal a nyomukban.

A Run All Night-ot Jaume Collet-Serra rendezte, aki már kétszer dolgozott együtt Neesonnal (Ismeretlen férfi, Non-Stop), és az Elrabolva utóbbi két részét jegyző Olivier Megatonnal ellentétben képes stílust adni egy akciófilmnek, illetve a feszültségteremtéshez is ért. A filmet április közepétől kezdik játszani Amerikában és számos európai országban.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy hiába csak a héten került a mozikba az Elrabolva 3, a Yahoo máris azzal nyomasztja Neesont, hogy lát-e esélyt egy negyedik részre. Szerinte a folytatáshoz az kell, hogy a harmadik rész jól teljesítsen a pénztáraknál, valamint le kell szakadni arról, hogy a főszereplő családja állandóan veszélybe kerül. Azt tudná elképzelni, hogy a régi katonatársai előrelépnek és az ő csapatukra fókuszál a történet. A magyar nézőszámokkal biztos nem lesz gond, az Aeonfluxon olvastuk, hogy egy nap alatt 13 540-en nézték meg a harmadik részt.