Meghalt Az utolsó cserkész gonosza

2015.01.12. 01:18

Elhunyt Taylor Negron, akit a magyar mozinézők elsősorban Az utolsó cserkész című 1991-es Bruce Willis-akciófilm Milo nevű excentrikus főgonoszaként ismerhetnek. A színész rákbetegségben szenvedett, szombaton éjjel halt meg 57 éves korában.

Negron 35 éves karrierje során 130 filmben és tévésorozatban játszott, a legkisebb szerepeit is emlékezetessé tudta tenni egy-egy gesztussal, vagy akár egy egymondatos szövegben is megtalálni a humort. Az 1982-es Változó világ című tinikomédia pizzafutáraként figyeltek fel rá először, a nyolcvanas évek közepén John Cusackkel játszott a Jobb, ha hulla vagy és az Egy őrült nyár című vígjátékokban, Tom Hanks partnere volt a stand up komikusokról szóló Életem a kabaré című filmben.

"Igen biztos úr, nagyon nagy baj van. Túl sok golyó van ebben a pisztolyban." - Taylor Negron Az utolsó cserkészbenForrás: InterCom

Negron maga is dolgozott stand up komikusként, írt és rendezett színdarabokat, valamint festett. Az utolsó cserkész-ben kapta a legnagyobb hollywoodi filmes feladatát, de a kilencvenes évek szinte összes népszerű tévésorozatában feltűnt: a Jóbarátok-ban, a Seinfeld-ben, a Vészhelyzet-ben, a Kaliforniába jöttem-be és az Ügyvédek-ben.

Ebben az időszakban olyan vígjátékokban játszott, mint az Eszelős szívatás, a Kő kövön, a Drágám, add az életed! és a Stuart Little, kisegér. Az utóbbi években főleg független filmekben foglalkoztatták, utolsó alakítását a nyáron mozikba kerülő Love and Something Like It című drámában nyújtotta.