A múlt hétvégén megszavaztattuk az Origo olvasóit az általuk legjobban várt magyar filmekről, és a Veszettek az élmezőnyben végzett. Tizennyolc filmből az ötödik lett Goda Krisztina magyar állapotokra reflektáló, de egyúttal az Amerikai história X-re is hajazó, akciódús drámája. A témája alapján, a botrányfilm-státusz már most garantált a minőségtől és árnyaltságtól függetlenül. Nagy a titkolózás a Veszettek körül, de most végre kaptunk két jelenetfotót a filmből, és mindenki kopasz rajtuk.

A történet szerint új rendőr (Fenyő Iván) érkezik a kisvárosba, aki a helyi srácokból polgárőrséget szervez. Ezt a társaságot láthatjuk az első képen. Minden jel szerint egy eligazításon vesznek részt, és hamarosan bevetésre indulnak. A fénykép közepén Klem Viktor magyaráz és mutogat. A forgatáson elárulta nekünk, hogy ő bunyózik a legtöbbet a filmben.

Klem Viktor a Veszettek című filmbenForrás: The Orbital Strangers Project

Klem Viktor figurájának öccsét Ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, aki a balhés báttyal ellentétben egy tipródó hősfigurát játszik. A képen éppen a hajától szabadul meg, nagy valószínűséggel a testvérpár kapcsolata mellett az általa eljátszott fiú útkeresése fog állni a film fókuszában.

ifj. Vidnyánszky Attila a Veszettek című filmbenForrás: The Orbital Strangers Project

A Toldi-film lefújásával pillanatnyilag a Veszettek gazdálkodhat a legnagyobb filmalapos támogatásból: összesen 732 millió forintot kapott az állami szervezettől. A filmben szerepel még Törőcsik Franciska, aki egy roma lányt alakít. A Veszettek előreláthatólag idén ősszel kerül a mozikba.

Olvasnivaló: Kicsi polgárok egyenruhában menetelnek - riport a Veszettek forgatásáról