Szerda reggel kihirdették az Arany Málna-díj jelöltjeit, ezzel a listával szégyenítik meg az év legpocsékabb hollywoodi produkcióit és alakításait. A legtöbb díjra, szám szerint hétre a Transformers negyedik része esélyes, őt követi  A Herkules legendája hat jelöléssel. Ez nem a Dwayne Johnson főszereplésével készült verzió, ezt múlt januárban mutatták be nálunk, és Kellan Lutz játssza benne az izmos félistent. A legrosszabb filmek között egy másik Michael Bay-produkció, a Tini nindzsa teknőcök is szerepel.

Nicholas Cage, Seth McFarlane és az örök favorit, Adam Sandler is versenyben van a legbénább férfi főszerep díjáért, a nők mezőnyéből Drew Darrymore-t, Charlize Theront és Melissa McCarthy-t érdemes kiemelni, érdekesség, hogy Cameron Diazt két filmje, a Szexvideó és A csajok bosszúja miatt jelölték. A legmeglepőbb talán Mel Gibson szereplése a legrosszabb férfi mellékszereplők listáján, A feláldozhatók harmadik részéről sok rosszat el lehet mondani, de Gibson alakítása pont nincs köztük.

Cameron Diaz a Szexvideó című filmbenForrás: InterCom

Idén egy újabb kategóriával bővült a lista. A Razzie Redeemer elnevezésű díjat az a régebben már Arany Málnát kapott személy kapja, aki a tehetségéhez méltó alakításokkal azóta egyenesbe hozta a karrierjét. Keanu Reeves a John Wick miatt, Ben Affleck a Holtodiglan révén, Jennifer Aniston pedig a Cake-ben nyújtott alakításának köszönhetően került ebbe a kategóriába. A jelöltek teljes listáját itt elolvashatja.