Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Ha azt a szót halljuk, hogy kajapornó, nem egy ételektől roskadozó asztal, hanem Valeria Golino jut eszünkbe a Nagy durranásból. Legvadabb meztelenkedését egy terroristás filmben követte el, melyben úgy teszi magát még kívánatosabbá, hogy kirúzsozza a mellbimbóját.

 

#27 - Valeria Golino (Az utolsó nyár Tangerben, Az erőszak éve)

Talán nem ugrik be rögtön, hogy kiről van szó, de ha elmondom a két leghíresebb amerikai szerepét, mindenki a fejéhez fog kapni. Valeria Golino játszotta Tom Cruise barátnőjét az Esőember-ben, és az ő hasán sütött tükörtojást Charlie Sheen a Nagy durranás-ban. Ezt a jelenetet, amely új értelmet adott a kajapornó szónak, felesleges linkelni, hiszen úgyis bevésődött az összes ember emlékezetébe.

Az olasz színésznőt nem sok választotta el attól, hogy még több amerikai sikerfilmmel összekapcsolódjon a neve. Utolsó körös volt a Micsoda nő! szereplőválogatásán, csak ő és Julia Roberts maradt talpon. Robertset Oscar-díjra jelölték az örömlány megformálásáért és egy csapásra sztár lett belőle. Golinónak felajánlották a Két tűz között főszerepét (amely végül Jamie Lee Curtis-nél kötött ki), ő azonban egy Cipruson forgatott helyette egy függetlenfilmet, amelynek elkészülte évek óta szívügye volt. Jelentkezzen, aki látta az I Sfagi tou kokorá-t!

Valeria Golino a Nagy durranás című filmbenForrás: InterCom

Ezzel együtt sincs miért bánkódnia Golinónak. Életműve tele van remek filmekkel és alakításokkal, karrierje során együtt forgatott Gary Oldmannel, Sean Pennel és Benicio Del Toróval (neki a barátnője is volt négy évig), és közben gyakran megvált a ruháitól. Huszonegy éves volt, amikor megnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a velencei filmfesztiválon a Storia d’amoré-ben nyújtott alakításáért. Egy évvel később már Az utolsó nyár Tangerben című francia drámában szerepelt, amiből részleteket is mutatunk, mivel egy jól elhelyezett tükör segítségével feltárulnak benne az ábrándos tekintetű, törékeny alkatú színésznő finoman hullámzó domborulatai.

A film a francia gyarmatbirodalom végnapjai idején, Marokkó függetlenedésekor játszódik, és különböző társadalmi helyzetű emberek szemszögéből ábrázolja az régi rendszer összeomlását. Az utolsó nyár Tangerben le sem tagadhatná, hogy európai, azon belül francia produkció. A takaró ugyanis nincs mértani pontossággal odaragasztva Golino felsőtestére, hogy még pont eltakarja a mellét. A színésznő ellenben úgy pihen az ágyon, ahogy az ember tényleg tenné az afrikai forróságban.  

Golino legvadabb pucérkodását Az erőszak éve című thrillerben találjuk meg. Egy Olaszországba látogató férfi (Andrew McCarthy) szerelmét alakítja, és első látásra egy megbízható, csupaszív teremtésnek tűnik. A férfi megveszik érte, és hogy legyen pénzük a közös életre  regényt ír a Vörös brigádok nevű terrorszervezetről, amelyben egy kitalált emberrablás történetét viszi végig. Közben a nő és a férfi között tökéletes az összhang az ágyban.

Aztán jön a csavar, és megismerjük a Golino által alakított nő valódi arcát. Kiderül, hogy tagja a Vörös Brigádoknak, és a szexet is keményen, dévajul kifestve szereti. A már beharangozott emlékezetes jelenetben azzal alapozza meg az este hangulatát, hogy vörös rúzzsal festi be a mellbimbóit. Meghökkentő húzás, de mivel egy kommunista tanokat valló terrorista műveli, akár még logikát is felfedezhetünk benne.

Golino legutóbb 2013-ben vetkőzött le, a Greenpeace kedvéért. Elképesztően jól tartja magát, el sem hinné az ember, hogy idén tölti be az ötvenet. A reklámszpot környezettudatosságra szólítja fel a divat világát, meg úgy mindenkit, aki ismeretlen eredetű, környezetszennyező módokon előállított termékekkel mérgezi magát és környezetét. Az még olasz tudás nélkül is kiderül a videóból, hogy a saját érdekünkben jobb ha tudjuk, pontosan mit is kenünk magunkra.  

Senki se higgye, hogy Golino színészi munkája mára arra korlátozódott, hogy a környezet védelmében mutogatja a cickóját. A kétezres években is számos nagyszerű filmben tűnt fel (Grazia szigete, Frida, 36, A tó leánya), aztán két éve rendezésre adta a fejét: A Miele című debütálását (kritikánk) Pohárnok Gergely fényképezte és a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában vetítették. Jövő hónapban a magyar mozikban is találkozhatunk vele, ugyanis nálunk is bemutatják az Esélylesők (Il capitale umano) című, a szálakat mesterien bonyolító olasz drámát.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates