A Magyar Nemzeti Filmalap szervezésében Oliver Stone-t, Joe Eszterhast, Alan Parkert és Antal Nimródot követően újra egy világhírű filmessel találkozhatnak az érdeklődők. A február elsején a Millenáris Teátrumban tartandó Filmalap Mesterkurzus sztárvendége ezúttal Sir Ridley Scott, Hollywood egyik legnagyobb hatású rendezője lesz, aki jelenleg Magyarországon forgatja A marsi című új filmjét.

A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozókat, játékfilmes forgatókönyvírókat, rendezőket, producereket és a filmszakos egyetemi hallgatókat várják a szervezők. A Filmalap Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött. A regisztráció január 21-én szerdán kezdődik.

Ridley Scott és Christian Bale az Exodus: Istenek és királyok forgatásánForrás: InterCom

A műsorvezető-házigazda Madarász Isti filmrendező (interjúnk) lesz, a mesterkurzus nyelve angol, a szervezők szinkrontolmácsolást biztosítanak. A regisztráció részleteiről a szervezők hamarosan tájékoztatják az érdeklődőket. A Mesterkurzust megelőzően a résztvevőknek levetítik Ridley Scott legutóbbi filmjét, az Exodus: Istenek és királyok-at.