Tom Hanks Budapesten forgatja A Da Vinci-kód folytatását

2015.01.17. 15:46

A Bors robbantotta a hírt, hogy Tom Hanks Magyarországra jön. Az Inferno című misztikus thrillert fogja nálunk forgatni, ez már a harmadik Dan Brown-adaptáció, amelyben a színész főszerepet játszik. A Da Vinci-kód-hoz és az Angyalok és démonok-hoz hasonlóan ezt a filmet is Ron Howard rendezi, a forgatókönyvet David Koepp írja, a filmben szerepet kapott A mindenség elméleté-ért pár napja Oscar-díjra jelölt Felicity Jones és Alisha Heng (Kingsman: A titkos szolgálat).

A forgatás március közepén, végén kezdődik el Budapesten, ötven napig tart és a film nyolcvan százalékát nálunk veszik fel. Ezen kívül Firenzében és Isztambulban vesznek még fel jeleneteket, ebben a két városban összesen tíz napig tartózkodik a stáb. Azt nem lehet tudni, hogy a felesége és családja elkíséri-e Budapestre a színészt. A regényben nem szerepel Budapest helyszínként (Firenze és Isztambul viszont igen), minden bizonnyal most is más városokat fog helyettesíteni.

Tom Hanks az Angyalok és démonok című filmbenForrás: InterCom

A történet azzal indul, hogy Robert Langdon (őt alakítja már harmadszorra Hanks) egy firenzei kórházban ébred és képtelen visszaemlékezni az elmúlt néhány nap eseményeire. Sokáig nem pihenhet, mivel egy bérgyilkosnő töri rá az ajtót. Ezúttal Dante Isteni színjátéka körül bonyolódik a cselekmény.  

Az Inferno eredetileg 2015. december 18-án debütált volna, de miután az új Star Wars: Az ébredő Erő is erre a napra jelentkezett be, a Sony jobbnak látta 2016. október 14-re áttolni Ron Howard filmjének a bemutatóját.