Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Elizabeth Hurley egy arany biztosítótűkkel összefogott fekete dresszel, a filmtörténet legszexisebb sátánjának megformálásával és egy domborulatain végiggörgetett jégkockával égett bele kitörölhetetlenül az emlékezetünkbe.

 

#28 - Elizabeth Hurley (Veszett kutyák és angolok, Örvénylő vízeken)

Elizabeth Hurley inkább nevezhető a médiát remekül kezelő hírességnek, mint színésznek, de a két leghíresebb filmjét így is csak az nem ismeri, aki úgy éli életét, hogy direkt távol tartja magát a tévétől és társaitól. Ő volt a hibernációból felkeltett, idióta titkosügynök partnere a Szőr Austin Powers, Őfelsége titkolt ügynöké-ben, illetve ő játszotta a filmtörténet legmeggyőzőbb módon kísértő sátánját A bájkeverő-ben. Őrülten vadító, vörös göncöket víselt abban a filmben, így állította meg sokunk lélegzetét.

Az alkalomhoz bátran kiválasztott ruha egyébként is fontos szerepet játszott a karrierje alakulásában. Hugh Grant barátnője volt tizennégy évig - sokszor így, és nem a saját nevén emlegették a pletykalapokban -, a Négy esküvő és egy temetés díszbemutatójára is vele ment el és keltett óriási feltűnést a testét alig takaró, arany biztosítótűkkel egyben tartott fekete Versace ruhájával. A választás tökéletesen sikerült, rögtön vele kezdett el foglalkozni a bulvársajtó, a ruhája pedig olyan elképesztő kört futott be, hogy még saját Wikipedia-oldala is van.

Elizabeth Hurley és Hugh Grant a Négy esküvő és egy temetés premierjénForrás: ImageForum

Volt azért olyan időszak Hurley életében, amikor nemet mondott volna egy Versace ruhára. A nyolcvanas évek elejére esett az ő lázadó korszaka. Zavarta, hogy a férfiak megbámulják, fütyülnek utána, ezért elcsúfította magát. Igazán vad dolgokat azért nem művelhetett, amikor punk volt - kamaszkora legnagyobb kalandjaként egy vasútállomáson töltött éjszakát nevezett meg. Direkt lekésték a hazafelé tartó utolsó vonatot, és reggelig ottmaradtak a londoni állomáson.

Elizabeth Hurley a punkos korszakábanForrás: PunkDaily

Ne szégyenkezzen senki, ha nem hallott eddig a Veszett kutyák és az angolok című filmről, még a benne epizódszerepet vállaló, Sherlock Holmes megformálójaként ismert Jeremy Brett is elhatárolódott tőle: "Őrült voltam, hogy elvállaltam, remélem nem adják ki soha." Ebből a filmből csak Hurley pucérkodását érdemes megnézni, aki egy gazdag, kábítószerfüggő nőt alakít. Először a motoros barátjával láthatjuk lefeküdni, utána pedig maga Sherlock Holmes tapizza nagy átéléssel a színésznő mellét. Mindezt egy ablaknál állva.

Hurley a 2000-es Örvénylő vízeken című, két idősíkban játszódó thrillerre tartogatta a legemlékezetesebb meztelenkedését. Közös hajókázáson vesz részt a házas költőt alakító Sean Pennel, és a csábítás magasiskoláját mutatja be. A fedélzeten napozik, csak egy bikini alsó van rajta, és a felhevült testén jégkockát húz végig, úgy próbálja lehűteni magát. Képtelenség nem rá figyelni, Penn is hiába próbálkozik, nem tud elmerülni az olvasmányaiban.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates