Ennek a filmnek vannak a legcukibb rajongói

2015.01.26. 17:11

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (kritikánk) az egyetlen magyar meglepetéssiker a Kontroll óta, azaz egy olyan film, amit sokkal többen néztek meg a moziban, mint bárki gondolta volna (meglepetéskudarcok voltak szép számmal). Az október vége óta vetített vígjátékra eddig összesen 48 531-en váltottak jegyet, és ezzel a Megdönteni Hajnal Tímeát és a Swing után az elmúlt év harmadik legnézettebb magyar filmjének számít.

A népszerűség egyik oka lehet az is, hogy az alkotók folyamatosan tartják a kapcsolatot a rajongókkal, és már egészen szép kis VAN-közösség alakult ki a hivatalos Facebbok-oldalon. Nemrég például arra kérték meg a rajongókat, hogy küldjenek nekik a filmmel kapcsolatos videókat, és ezekből, valamint a Toldiban és az Ankertben rendezett koncertek felvételeiből állt össze a Viszlek magammal című betétdal klipje, amit az alábbi videóablakban meg lehet tekinteni.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan-t még mindig hét fővárosi moziban vetítik (a DVD-re még várni kell egy kicsit), a film zenéjét (amit innen lehet letölteni) jegyző VAN filmzenekar legközelebb április 22-én lép fel az A38 hajón.