Ha a legjellegtelenebb szuperhősfilm díját kellene kiosztani, a 2005-ös Fantasztikus Négyes és folytatása biztos ott lenne a döntőben. Ezt a csorbát akarja kiköszörülni a képregény jogait birtokló 20th Century Fox. Újraindították a sorozatot, új rendezőt és új szereplőket szereztek, most pedig kijött az első előzetes, amelyben alig van akció, helyette a négy főszereplő átalakulásával foglalkozik.

Az eredeti történet szerint kozmikus sugárzás éri a négy főszereplő testét egy űrbéli felfedezőút közben, és ettől szuperképességeik lesznek. Az előzetes alapján nem szakadtak el ettől a történettől túlságosan, itt is szkafanderben láthatjuk mászkálni őket. Felvetődik azonban a kérdés, kíváncsiak vagyunk további négy szuperhős drámai erővel előadott eredettörténetére? Kétlem, hogy erre egyöntetű igen lenne a válasz. A filmnek elő kell rukkolnia majd valami meglepővel, ha vissza akarja adni a Fantasztikus Négyes becsületét.

Reménykedni leginkább a szereplők miatt lehet, Miles Teller (Whiplash) és Kate Mara (Kártyavár) generációjuk legtehetségesebb színészei közé tartoznak, Michael B. Jordan már Az erő krónikájá-ban is együtt dolgozott Josh Trank rendezővel, Jamie Bellt (Billy Elliot, Snowpiercer) pedig nem kell bemutatni. A Fantasztikus Négyes augusztusban érkezik a magyar mozikba.