A galaxis őrzői-vel egy szempillantás alatt befutott Chris Pratt lehet az új Indiana Jones. Mielőtt azonban bárki is felkiáltana örömében, vagy akár haragjában, tegyük hozzá gyorsan, hogy a Deadline értesülését nem kommentálta a Disney. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Pratt neve is ott van a kalapban, ő az egyik kiszemelt színész, akivel a stúdió szívesen folytatná a régészprofesszor kalandjait. Bradley Cooper is felmerült már, mint a következő Indiana Jones.

Pratt dagi mamlaszként kezdte a pályafutását, aztán hirtelen ő lett a legmenőbb akcióhős. Idén nyáron a Jurassic World-ben szelíditi majd a raptorokat, és nemsokára Denzel Washingtonnal kezdi forgatni A hét mesterlövész remake-jét. Múlt évben egy portréban foglaltuk össze a színész szédületes felemelkedését.

Chris Pratt A galaxis őrzői című filmben.Forrás: Fórum Hungary

A 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királyságá-ban már megpróbálkoztak egyszer a generációváltással, abban a filmben Shia LeBoeuf játszotta az archeológus fiát. De ez ennyiben is maradt, a jelenleg avantgárd művész korszakát élő LaBoeuf már régóta kiesett a képből, ő biztos nem viszi tovább a sorozatot. Meg valljuk be, nem sikerült jól a negyedik rész, egyáltalán nem baj, hogy nem az abban megkezdett történetet viszik tovább.

2013-ban a Disney bevásárolt a filmjogokból, és a Star Wars mellett az Indiana Jones is náluk landolt. Mostanság a Star Wars-szal vannak elfoglalva, december jön a hetedik rész, és onnantól kezdve minden évben kiadnak egy távoli galaxisban játszódó filmet. De közben a régészprofesszorral is kezdeni akarnak valamit. Ami biztos: a háttérben nagyban megy az ötletelés az Indiana Jones-filmek folytatásáról,  de színész, rendező vagy történet még nincs a projekthez rendelve.