Mielőtt bármit írnánk a Child 44 című krimi előzeteséről, először is kiosztunk egy piros pontot a téma és a helyszín újszerű és kreatív összeházasításáért: egy szovjet katonatiszt sorozatgyilkos nyomába ered a sztálini diktatúra idején. Nagy bizonyossággal rá lehet mondani a Child 44-re, hogy ilyet még amerikai filmben nem látunk. Eszünkbe juthat azért az 1983-as Gorkij park, melyben William Hurt egy moszkvai rendőrt alakít, aki megcsonkított holttestek ügyében nyomoz.

A Child 44-ben Tom Hardy próbálja bebizonyítani, hogy egy kisfiú halála nem baleset volt, de még a saját felettesei is hátráltatják a nyomozást. Vincent Cassel figyelmezteti nyomatékosan, hogy „a gyilkosság kapitalista ragály”, kommunista országban ilyen nem történhet meg. A film nyomasztó atmoszférája már az előzetes közben is átszívárgott és ránk telepedett, a szereposztás kiváló, Hardy-n és Casselen kívül Gary Oldman, Joel Kinnaman, Jason Clarke és Paddy Considine is játszik a Child 44-ben, hirtelen nagyon elkezdtük várni ezt a krimit.

A film Tom Rob Smith azonos című regénye alapján készült, április 17-én mutatják be a mozik, a magyarországi premierről egyelőre nincsen információnk.