A Star Wars-galaxis a következő pár évben rekordsebességgel fog tágulni. Idén decemberben jön a hetedik epizód, amellyel egy új trilógia kezdődik el, 2016 decemberében pedig az első, önálló Star Wars-film debütál a moziban, amelyről eddig a rendezőn kívül (Gareth Edwards - ő jegyezte a Godzillá-t) nem lehetett semmi biztosat tudni. Egészen idáig: A The Hollywood Reporter hozta le elsőként a hírt, hogy a női főszerepet Felicity Jones kapta meg, akire a világ éppen most figyel fel A mindenség elmélete (kritikánk) miatt. Stephen Hawking első feleségének megformálásáért Oscar-díjra jelölték, március közepétől A Da Vinci-kód folytatását forgatja Magyarországon.

A szerepért Rooney Marával és az Orphan Black című sorozat főszereplőjével, Tatiana Maslany-val volt versenyben. A titkolózás továbbra is óriási a projekt körül, így minden más interneten fellelhető információ csak meg nem erősített pletyka az egyelőre cím nélküli filmről. Azt rebesgetik például, hogy egy fejvadászcsapatról szól, akik a Halálcsillag terveit akarják ellopni.

Felicity Jones január végénForrás: AFP/Mark Davis

A férfi főszerep kapcsán a Breaking Bad-del ismertté vált Aaron Paul és Edgar Ramirez (Zero Dark Thirty, A jogász) nevei kaptak szárnyra. Paulról azt híresztelték pár hete, hogy ő játszhatja a fiatal Han Solót. A színész a Twitteren reagált, rákérdezett, hogy ezt a pletykát vajon ki indíthatta útjára, és még annyit tett hozzá, hogy a végén még elhiszi, hogy 2015-ben is lesz munkája. Erre az értesülésre se vegyünk tehát mérget.