Hatvanhét éves korában elhunyt Richard Bonehill, aki több szerepben is feltűnt az eredeti Star Wars-trilógiában. Volt birodalmi rohamosztagos, lázadó katona és TIE-vadász pilóta is, de leginkább A Jedi visszatér-ből emlékezhetünk rá, amelyben ő alakította a Nien Nunb nevű kis lényt, aki Lando Calrissian másodpilótája volt a Millennium Falconon.

Nien Nunb ellenállhatatlan nevetése mindig mosolyt csalt az arcunkra, bár a hangját nem Bonehill, hanem Kipsang Rotich kenyai diák szolgáltatta saját anyanyelvén. A figura poénforrásként megjelent a Family Guy és The Venture Bros című rajzfilmsorozatokban, a Robot Chicken egyik részében Billy Dee Williams "Palacsinta kölyök"-ként utalt rá.

Nien Nunb A Jedi visszatérben | Richard BonehillForrás: starwars.com

Bonehill színészként szerepelt a Hegylakó-ban, a Top Secret-ben és a Rob Roy-ban is, de főállásban vívóoktatóként dolgozott, és pár film (A vasálarcos, Robinson Crusoe kalandos élete) vívós jelenetében dublőrként is részt vett. 2007-ig, tizenkét éven át az angliai Truro vívóklub főedzője, később igazgatója volt.