Csütörtökre írták ki A szürke ötven árnyalata magyarországi premierjét, de 53 moziban már szerdán este elkezdték játszani a filmet. Az este nyolcas vetítésekre szinte mindenütt elkelt az összes jegy, ezért számos moziban - engedve a tomboló népakaraktnak - tartottak fél 11-kor egy újabb vetítést, sőt volt, ahol egyszerre több teremben is adták a filmet.

Az este folyamán összesen 15 753-an ültek be az E.L. James népszerű erotikus regényéből készült alkotásra, így több mint húszmillió forintot hagytak ott a fővárosi és vidéki mozipénztárakban. Amerikában is elképesztő méretű érdeklődés kíséri A szürke ötven árnyalatá-t, az elemzők 60 millió dolláros nyitóhétvégi bevételt jósolnak, amely rögtön a másfélszerese a film költségvetésének.

Dakota Johnson és Jamie Dornan A szürke ötven árnyalata című filmbenForrás: UIP Dunafilm
Bottal sem piszkálnám
A szürke ötven árnyalata rosszabb, mint gondolná. Vontatott, prűd, hamis. Hajmeresztően buta párbeszédek és röhejes szituációk követik egymást. A szexről rezzenéstelen arccal, szinte undorral beszélnek benne. Sok a mellbimbó, kevés az érzelem. Értelme semmi. Ennél rosszabb film nem lesz az idén.