Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Anna Falchi olasz kebelcsoda egy sírkövön szexelve tárta a világ elé kézilabdányi melleit. Azóta elkötelezett rajongói vagyunk.

 

#31 - Anna Falchi (Dellamorte Dellamore)

Vannak színésznők, akik egész életükben azért küzdenek, hogy megjegyezzék a nevüket, és vannak olyanok, akiknek elég egy szerep, és máris azt érezhetik, őt már sosem felejtik el. Anna Falchi, a kilencvenes évek olasz szexszimbóluma a Delllamorte Dellamore című, történetvezetés szabályaira fittyet hányó horrorfilmben egy sírkövön adta át magát a gyönyörnek, és ezzel máris megteremtette a saját legendáját.

Apai ágon olasz, anyai ágon finn Falchi modellként kezdte pályafutását, a film világába egy Federico Fellini által rendezett reklámfilm nyitotta meg az utat számára. A kétperces szösszenet a rendező egyik álmán alapul, és Falchi egy veszélyes szeretőt alakít benne, aki csak incselkedik, de nem segít a vonatsínek között ragadt, összekötözött férfin - innen érünk el odáig, hogy csak akkor van biztonságban a pénzünk, ha bankban tartjuk.

Anna Falchi és Rupert Everett a Dellamorte Dellamore című filmbenForrás: Flamex

Ezután már filmszerepek következtek. A híres amerikai színésznőt, Kim Novakot játszotta a C'è Kim Novak al telefonó-ban, és valóban, mindketten könnyedén a bűvkörükbe vonják a nézőt, illetve mindkettejükből fülledt szexualitás árad. Ajkaira még Angelina Jolie is irigy lehet - írta róla egy elragadtatott rajongója. A sok mozis és tévés szereplés ellenére (egy talk showban levette a piros bugyiját, és a műsorvezetőnek ajándékozta) megmaradt olasz hírességnek, a nagyvilágban a mai napig a 1994-es Dellamorte Dellamore miatt ejtik ki nagy hódolattal a nevét.

Ez az ismertség sajnos a horrorrajongókra és a filmes ínyencekre korlátozódik, mivel a Dellamorte Dellamore annyira egyedi, hogy nehéz bármi máshoz hasonlítani: egyszerre horror, megejtő szerelmi történet, groteszk vígjáték és egzisztencialista dráma - két éve kikiáltottuk minden idők legjobb zombis filmjének. A főszereplő egy temetői gondnok, és egy szokatlan pluszfeladat hárul rá: a holtak a haláluk utáni hetedik napon felkelnek, és neki kell ártalmatlanítania a zombikat.

Anna Falchi egy özvegyet alakít, akinek temetői szeretkezés közben angyalszárnyai nőnek. Annyira eszeveszettül gyönyörű, hogy még a halála után sem lehet elszakadni tőle. A filmben két alkalommal tér vissza, egyre nagyobb őrületbe taszítva a főszereplőt.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates