Húsz éve vetítenek egy filmet Mumbaiban

Vágólapra másolva!
A rajongók tiltakozása miatt egyelőre mégsem vesznek le a műsorról egy már majdnem húsz éve futó indiai szerelmesfilmet egy mumbai moziban.
Vágólapra másolva!

A bollywoodi filmipar egyik legnagyobb sikerét, a Dilvale Dulhania Le Dzsajenge, vagyis az Aki bátor, azé a menyasszony című romantikus drámát megszakítás nélkül már 1010 hete vetítik a mumbai Maratha Mandir moziban.

A minden idők harmadik legnagyobb indiai filmbevételét produkáló alkotás már 2007 óta a valaha leghosszabb ideje moziban vetített indiai film rekordjával büszkélkedik.

Eszményi szerelem

Amikor a gyártó filmstúdió és a filmszínház úgy döntött, hogy nem játsszák tovább a produkciót, az állhatatos rajongók tiltakozni kezdtek. A betelefonálók fel voltak háborodva. Akadnak olyan nézők, akik már százszor is végignézték a több mint háromórás filmet. A tiltakozási hullám pedig meghozta gyümölcsét, az érzékenyebb lelkületű mumbai nézők továbbra is mozizhatnak.

A Dilvale Dulhania Le Dzsajenge egy eszményi szerelem története, és magában foglal mindent, amit az indiai közönség szeret: szerelmet, románcot, komédiát, akciót, melodrámát, ármányt, dalokat és táncokat. A filmet 1995. október 19-én kezdték vetíteni Mumbaiban a Maratha Mandir nevű olcsó külvárosi a moziban, ahol naponta egyszer, 11:30 órai kezdettel adják.

Amikor Barack Obama amerikai elnök idén januárban Indiába látogatott, beszédében ennek a filmnek az egyik híres mondatát idézte.