Úgy tűnik, a rajongók nagy része a nyitóhétvégén letudta A szürke ötven árnyalatá-t, mert az E. L. James őrülten sikeres regényéből készült erotikus film bevétele 73 százalékkal esett vissza a második hétvégéjén. Azért így sem kell sajnálni az alkotókat, a film újabb 23,2 millió dollárt gyűjtött be, ami elég volt ahhoz, hogy megmaradjon a nézettségi toplista élén.

A szürke ötven árnyalata összbevétele Amerikában már 130 millió dollár felett van, világszinten pedig tíz nap alatt összesen 410,6 milliót szedett össze, amely több mint a tízszerese a film 40 millió dolláros gyártási költségének.

Jamie Dornan és Dakota Johnson A szürke ötven árnyalata című filmbenForrás: UIP DunafilmA Kingsman: A titkos szolgálat 17,5 millióval növelte a bevételét, amely már 67,1 milliónál tart. A Hot Tub Time Machine című időutazós vígjáték folytatása csalódást okozott 5,8 millió dolláros nyitásával, a The Duff című romantikus komédia viszont 11 millió dollárral meglepően izmosan indult.

Clint Eastwood Amerikai mesterlövész című háborús drámája most 9,6 milliót keresett, összbevétele már 319,6 milliónál van, ezzel messze minden idők legjövedelmezőbb Eastwood-rendezése, illetve az öt évvel ezelőtti Toy Story 3 óta a legsikeresebb főkategóriában Oscar-jelölt film.