Egyre csak közeledik a Bosszúállók: Ultron kora premierdátuma, és erre most egy zsúfolt filmplakáttal is emlékeztetik azokat, akik esetleg elfeledkeztek volna a nagy napról, május 1-ről. A nagy nap egyébként országonként változik, hozzánk május 7-én ér el a film. A poszter a mostanság divatos sémát követi, és a főszereplők teszik ki a kép jelentős részét, Joss Whedon rendező viszont egészen szokatlan dolgokat nyilatkozott az Empire-nek a szuperhősfilmjéről.

„Sokat hivatkozok benne A keresztapa második részére.” Fontos ihletforrás volt Whedonnak Coppola maffiaeposza, mivel „minden benne van az első részből, mégis nagyon különbözik tőle, hangulatban, felépítésben és szándékában is eltér, de senki nem mondja azt, hogy ez nem volt elég keresztapás.”

Elizabeth Olsen, Joss Whedon és Jeremy Renner a Bosszúállók: Ultron kora forgatásánForrás: Jay Maidment

Ezt is megéltük, egy szuperhősfilm kapcsán a filmtörténet egyik legnagyobb klasszikusát nevezik meg hivatkozási pontnak. Bár ha belegondolunk, az Amerika Kapitány második részénél meg A keselyű három napjá-t emlegették, szóval voltak már itt előzmények.

Whedon célja egyébként egyértelmű, nem akar csalódást okozni a rajongóknak, de egyúttal tágtani akarja a film kereteit, új dolgokat kipróbálni, mélyebbé, sötétebbé tenni azt. Az egyik ilyen új dolog az lesz, hogy a második rész egy jamesbondos nyitójelenettel fog kezdődni. Olasz Alpok, kastély, köd, téli ruhás katonák – ez tényleg úgy hangzik, mint egy Bond-film eleje.

A Bosszúállók: Ultron kora című film plakátjaForrás: Fórum Hungary