Nagyszerű hírt dobott be a postás ma reggel. Hivatalosan is megerősítették a már sokszor felkapott pletykát, Harrison Ford ismét eljátssza Rick Deckardot a Szárnyas fejvadász régóta húzódó folytatásában. És ez még nem minden, már rendezője is van a második résznek. Ridley Scott elállt a feladattól, bánkódni azonban nem szabad, mivel mostani munkái alapján Scott gyengélkedik, Denis Villeneuve viszont folyamatosan gyártja az erősebbnél erősebb filmeket (Felperzselt föld, Fogságban, Enemy). Ihletett választás volt a fickó a rendezésre, megjelenésével most már tényleg az egekig nőttek a várakozásaink.

Villeneuve feszült, megrendítő, sokszor fejvakarásra és rácsodálkozásra késztető thrillerekkel robbant be a köztudatba. Legutóbb a Hugh Jackman főszereplésével készült Fogságban című emberrablós filmje jutott el a hazai mozikba, de az elszállt dolgokat kedvelők az Enemy című paranoid, rémálomszerű thrillerjét is biztos látták Jake Gyllenhaallal. Ezek az alkotások egyaránt tökéletes ajánlólevelek egy esőben feloldódó, zsúfolt, disztopikus jövőkép megteremtéséhez, illetve egy létezésünk nagy kérdéseit fejtegető nyomozós sci-fihez.

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász című filmbenForrás: Warner

A Szárnyas fejvadász 2 történetéről alig lehet valamit tudni, annyi biztos, hogy több évtizeddel az első rész után játszódik. Erre azért lehet szükség, mert több mint harminc év telt el a Szárnyas fejvadász megjelenése óta, és Ford nem egy robot, meglátszik rajta a kor. Fél évvel ezelőtt az rebesgették, hogy a film Deckard megtalálásáról fog szólni, és Ford az utolsó harmadban bukkan csak fel – de ezek már pletykák, tessék őket úgy kezelni. A forgatókönyvet Ridley Scott ötlete nyomán az eredeti film társírója, Hampton Fancher követte el. A forgatást 2016 nyarán kezdik el. 

Van pár ötletünk, kikkel lehetne még izgalmasabbá tenni ezt a projektet. Villeneuve háziszínésze, Jake Gyllenhaal például remekül tud kényes és egyre bonyolultabbá váló ügyekbe belevesző, kíváncsi embert játszani. A rendező legfrissebb, bemutatás előtt álló filmjének a keveset emlegetett, ámde szupertehetséges Emily Blunt (Az ördög Pradát visel, A holnap határa) a főszereplője. Őt is magával hozhatná. A két színész közül az egyik aztán lehetne replikáns.