Olivier Nakache és Eric Toledano előző filmje, az Életrevalók hatalmas siker volt a világ számos országában. A 66 millió lakossal rendelkező Franciaországban több mint 15 millió jegyet adtak el rá, a világon összesen 426 millió dollárt hozott, Magyarországon is a közönség kedvencévé vált. A rendezőpáros legújabb filmjében, a Sambá-ban ismét Omar Sy játssza a főszerepet, a partnere ezúttal Charlotte Gainsbourg, akit legutóbb A nimfomániás-ban láthattunk a hazai mozikban (a Sambá-ban egyébként van egy vicces utalás Lars von Trier szexeposzára).

A film hangulatokat ügyesen keverő magyar szinkronos előzetese először az Origo Filmklubon látható. Kiderül belőle, hogy Sy és Gainsbourg két egymással szimpatizáló, ugyanakkor magának való embert alakít, akik közül főleg az esetlen nő nyit csak nagyon lassan a másik felé.

A Samba egy kiutasítással fenyegetett bevándorló férfi és az ügyét elvállaló nő kapcsolatáról szól, és valahol a dráma és a romantikus vígjáték határvidékén lavírozik. Kritikusunk már látta a filmet, és fontosnak tartotta kiemelni, hogy Omar Sy megint hibátlan alakítást nyújtott, illetve annak örült, hogy a Samba megmutatta, hogy egy kisebbséghez tartozó hősről nem csak lehangoló szociodrámát vagy ostoba komédiát lehet készíteni.

A Sambá-t Magyarországon a jelenleg zajló Frankofón Filmnapokon láthatjuk először, rendes moziforgalmazásba március 19-én kerül majd.

A budapesti lakosok pedig hamarosan akár az utcán is összefuthatnak Omar Sy-jal, ugyanis a 37 éves színész április második felétől nálunk forgatja az Inferno című misztikus thrillert.