Ha Leonardo DiCaprio ezért sem kap Oscart, akkor semmiért

2015.03.03. 09:36

Régi álma valósulhat meg Leonardo DiCapriónak - írta meg a The Hollywood Reporter. Eljátszhatja ugyanis Billy Milligant, akinek többszörös személyiségzavara volt, egyszerre huszonnégy különböző személyiség élt benne. Ő volt az első ember, aki sikeresen hivatkozott mentális betegségére a bíróságon. Nemi erőszakkal és fegyveres rablással vádolták, de a személyiségzavara miatt felmentették a vádak alól.

DiCaprio már tizennyolc éve szeretné eljátszani a férfit. Az évek óta húzódó projektbe az lehelt új életet, hogy a sztár producerként is beszállt, és szerződtettek két új írót. Jason Smilovic eddig az Alvilági játékok-at jegyezte, Todd Katzbergnek pedig ez lesz az első írói munkája. A The Crowded Room Daniel Keyes a The Minds of Billy Milligan című dokumentumregénye alapján készül.

Leonardo DiCaprioForrás: Getty Images/Jemal Countess

Milligan egyik személyisége a leszbikus Adalana volt, aki a nemi erőszakokért volt felelős, a jugoszláv kommunista Ragen vállalta magára a rablást, de például egy kimért angol úriember, Arthur is lakozott Milligan testében.

DiCaprio legközelebb a Birdman rendezéséért frissen Oscar-díjas Alejandro González Iñárritu bosszúwesternjében, a The Revenant-ban játszik főszerepet. Az év végén a mozikba kerülő filmben egy 19. századi hegyi embert alakít, akit egy medve csúnyán megtépett, társai pedig ez után magára hagyták a vadonban.

Alejandro González Iñárritu, Leonardo DiCaprio és Emmanuel Lubezki operatőr a The Revenant forgatásánForrás: Twentieth Century Fox Film Corporation

A The Revenant-ban és a The Crowded Room-ban is látványos színészi feladatot kell megoldani DiCapriónak, mindkét film alkalmas lehet arra, hogy az Akadémia végre törlessze régi adósságát, és Oscart adjon a színésznek.

Leonardo DiCaprio mikor kap már Oscart?
Négyszer jelölte az Amerikai Filmakadémia a 39 éves színészt Hollywood legnagyobb elismerésére, ám legalább ugyanennyiszer megfeledkeztek róla. Legutóbb élete alakítását nyújtotta A Wall Street farkasában, mégis hoppon maradt. Túl jóképű? Túl fiatal? Vagy egyszerűen csak utálják Hollywoodban?

Megvizsgáltuk, mi lehet a gond