Steven Spielberg hetven felé közeledik, de továbbra sem akar megpihenni. Idén ősszel jön a Tom Hanks főszereplésével készült, Bridge of Spies című hidegháborús thrillere, melyet beválogattunk 2015 legjobban várt filmjei közé. Három további projekttel hozták hírbe, és most bejelentettek még egyet. Ebben Jennifer Lawrence szaladgálna fényképezőgéppel a kezében a Föld legveszélyesebb vidékein.

Lynsey Addario fotóriporter életét vinnék közösen filmre, aki az elmúlt tizenöt év fontos háborús konfliktusai közül ott volt Afganisztánban, Irakban és Darfúrban. Tudósított Kongóból és Haitiből, az újságok címoldalára akkor került a neve, amikor Líbiában a Kadhafihoz hű erők elrabolták, és három másik újságíró kollégájával fogva tartották. Az egyelőre cím nélküli film Addario It’s What I Do: A Photographer’s Life Of Love and War című memoárját dolgozza fel.

Jennifer LawrenceForrás: AFP

Feltehetőleg évek fognak eltelni, mire ebből a tervből lesz valami, ugyanis még forgatókönyvíró sincsen, és Spielberg határidőnaplója tele van bejelentett és pletyka szintjén rebesgetett projektekkel. 2016 nyarán jön a The BFG, amely egy Roald Dahl-mesekönyv élőszereplős adaptációja lesz. A forgatókönyvet Harrison Ford volt felesége, Melissa Mathison jegyzi, aki dolgozott Spielbergnek, ő írta az E.T. A földönkívüli-t is. Egy kislány, Anglia királynője és egy barátságos óriás összefog, hogy megmentsék a világot az emberevő óriásoktól.

Innentől már csak találgatni lehet, hogy melyik dédelgetett tervébe fog bele. A Lincoln után ismét Daniel Day-Lewis akart forgatni Spielberg, de végül az Irakból és Afganisztánból hazatérő, nehezen visszailleszkedő katonákról szóló filmet nem sikerült tető alá hozni. Február végén felröppent egy pletyka, hogy a Thank You For Your Service-t ismét előveheti a rendező, és idén ősszel leforgathatja. Egy ideig úgy volt, hogy Spielberg rendezi az Amerikai mesterlövész-t, de aztán lepasszolta a projektet. Most megcsinálhatná a saját filmjét a poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedő katonákról.

Steven SpielbergForrás: AFP

És még mindig van tovább, a Deadline szerint Spielberg azt szeretné, hogy Chris Pratt (A galaxis őrzői, Jurassic World) játssza el Indiana Jonest az ötödik részben, és ha tetszik majd neki a forgatókönyv, azt sem zárja ki, hogy ő rendezze majd a filmet.