Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Anne Hathaway Disney-mesékbe való neveletlen hercegnőként kezdte, aztán pár év leforgása alatt átváltozott pajzán szexistennővé.

 

Nehezemre esik ezt bevallani, de a Neveletlen hercegnő-t nem tartom egy kizárólag bakfisoknak való képzelgésnek, ami mindenki másnak csak megfájdítja a fejét. Ellenkezőleg, az a film egy szürreális módon ugyan, de nagyon is szórakoztató tündérmese, amivel lehetetlenség betelni. Magamtól persze sosem nézném, de ha adják a tévében, nagyon könnyen előtte ragadok. Miért lehet ez?

Hát Anne Hathaway miatt, aki idétlen szénakazalból szűk két óra alatt vagány, elbűvölő nővé változik, akiért biztos vagyok, hogy az összes többi mesében is felajánlanák a férfiak az országukat, vérükét, kardjukat, satöbbi. Nem csoda, hogy ezután nagy lelkesedéssel követtem a színésznő karrierjét. Hathaway-nek nagyon veszélyes tekintete van, nagyon könnyű beleveszni.

Anne Hathaway a Neveletlen hercegnő című filmbenForrás: InterCom

Nem kellett arra sem sokat várni, hogy ennél sokkal többet láthassunk a színésznőből. A Disney-hercegnőként berobbant Hathaway hamar megvált a jókislány-szerepkörtől, és négy évvel később már ribanckodó elkényeztetett tinit játszott a Los Angeles-i szubkultúrákat ütköztető Ámok-ban.

A gazdag haverjaival hiphop-gengszteresdit imitáló főszereplő unatkozik, és már az sem izgatja fel túlságosan, hogy a kocsi hátsó ülésén szexel a barátjával, vagy egy kanapén magához nyúlva játssza el a kamerának, hogy hihetetlenül rá van gerjedve az őt filmező fiúra. Új kalandokra vágyik. Ezt meg is kapja, amikor barátnőjével elkezdenek együtt lógni egy latino drogdílerrel (Freddy Rodriguez, azaz Rico a Sírhant művek-ből) és bandájával. Kis idő múlva viszont már kezd sok lenni neki a gettóhangulat: a beavatási ceremónián dobókockával döntik el, hogy hány férfivel kell lefeküdnie egy éjszaka leforgása alatt.

Anne Hathaway és Jake Gyllenhaal annyira kívánják egymást a Szerelem és más drogok-ban (kritikánk), hogy az ágyig sem jutnak el, a konyhában tépik a másikról a ruhát, és esnek egymásnak a konyhabútoron és a padlón. Miközben komollyá válik a nőfaló, gyógyszerekkel házaló férfi és a szabadságot sokra tartó nő között, és már az ágyig is eljutnak, mi megcsodálhatjuk Hathaway lenyűgözően formás keblét.

A színésznő az utóbbi években már csínján bánt a meztelenkedéssel, inkább levágatta a haját, és Oscar-díjat nyert A nyomorultak musicalváltozatával, illetve Christopher Nolan filmjeiben vállalt szerepet. Neki nem kell vetkőznie, anélkül is jönnek a művészi elismerések, és a sztárrendezők ajánlatai, de azért remélhetőleg ez nem egy végleges elzárkozás Hathaway részéről, sokat veszítene vele az emberiség.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates