A The Hollywood Reporter írta meg elsőként, hogy Ben Fosterrel bővült a Tom Hanks főszereplésével készülő, Inferno című Dan Brown-adaptáció szereplőgárdája. Immáron azt is tudjuk, hogy ki játssza el a misztikus thriller főgonoszát. A színészt utoljára A túlélő-ben láthattuk az afgán hegyek közt az életéért küzdő amerikai katonaként, ő volt Angyal az X-Men: Az ellenállás végé-ben, de szerepelt a Börtönvonat Yumába című westernben és a Csempészek című krimiben is, illetve a Sírhant művek-ből is emlékezhetünk rá (Claire öntörvényű művész pasiját alakította).

Foster most egy rémesen gazdag és zseniális elméjű genetikust fog játszani, aki teljesen rá van kattanva Dante poklára, és az a rögeszméje, hogy a Föld túlnépesedett, és ez ellen sürgősen tenni kell valamit. Tom Hanks harmadszorra is eljátssza Robert Langdont, akinek ezúttal a milliárdos Bertrand Zobrist tervét kell megakadályoznia. A genetikus egy gyilkos vírust kísérletezett ki, amellyel a népesség számát akarja drasztikusan visszafaragni.

Ben Foster A mestergyilkos című filmbenForrás: Fórum Hungary

Tom Hanks és Ben Foster mellett több más ismert színészbe is belefuthatunk majd áprilistól Budapesten. A mindenség elméleté-ért Oscar-díjra jelölt Felicity Jones alakítja Langdon partnerét a nyomozásban, illetve az Életrevalók egyik főszereplője, Omar Sy, a Gettómilliomos-ból vagy A csodálatos Pókember-ből ismert Irrfan Khan és a dán színésznő, Sidse Babett Knudsen (Esküvő után, The Duke of Burgundy) is szerepel az Infernó-ban.

A film nyolcvan százalékát nálunk veszik fel, de Firenzében és Isztambulban is forgatnak majd. Budapest nem szerepel a regényben, valószínűleg most is más városokat fog helyettesíteni. Az Infernó-t 2016. október 14-én tervezik bemutatni.