Ha a cél nemes, Robert Downey Jr. a való életben is előveszi Vasember-alteregóját. A Central Florida Egyetem mérnökhallgatójával, Albert Maneróval fogott össze, aki elérhető árú, 3D-nyomtatással előállított mesterséges végtagokat gyárt. A hétéves Alex Pring csak részben kifejlődött jobb kézzel született, és nem más adta át neki a robotkart, mint a jelenkor egyik legnagyobb feltalálója, Tony Stark.

A találkozásról egy megható videó is készült, amiben a kiskölök talán még Vasembernél is menőbb. Spring ugyanis nem kezd rajongani vagy hebegni-habogni, hanem csibészes mosollyal figyeli Robert Downey Jr-t, aki nem egy, hanem két robotkarral érkezett, hogy mindkettőjüknek legyen mit felpróbálni. Később annyira elbizonytalanodnak, hogy még meg is kérdezik a fiút, hogy tudja-e ki ül mellette. Persze hogy tudja.

Pring nagy rajongója a szuperhősfilmeknek, ezért is jött az ötlet, hogy egy Vasember páncéljához dizájnban illeszkedő művégtaggal lepjék meg. A fiú édesanyja azért akart robotkart Pringnek, mivel eddig mindenki, aki meglátta a fiút, azzal nyomasztotta, hogy mi történt a kezével, mi a baj vele. Mostantól viszont mindenki a csodájára fog járni a Pring új karjának.

A találkozó után megkérdezte a fiát, hogy miért volt ennyire csöndben. Mint kiderült, Pring teljesen ledöbbentette a találkozó.  „Nem voltam magamnál” – felelte az anyjának. Downey meghívta a fiút, hogy majd lógjanak együtt, amikor nyáron Atlantában forgatja az Amerika Kapitány harmadik részét. A videó a The Collective Projectet népszerűsíti, amely az ötleteikkel, munkájukkal a közösséget segítő diákok gyűjtőhelye. A Limitless Solutionst alapító Albert Manero is közéjük tartozik, ők bionikus karokat adományoznak az arra rászoruló gyerekeknek.