Végre mi is láthatjuk Julianne Moore Oscar-díjas széthullását

Still Alice
Vágólapra másolva!
Április 10-én indul az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztivált. A programot a múlt héten kezdték el csepegtetni, Kristen Stewart két filmmel is szerepel, jön az indonéz népírtásról szóló Az ölés aktusa párdarabja, bemutatják Jesse Eisenberg ökothrillerét, és vérrel fognak minket locsolni az A38 színpadáról. 
Vágólapra másolva!

Elsőként rögtön egy nagy dobást jelentettek be a 22. Titanic filmfesztivál szervezői: bemutatják Joshua Oppenheimer megrázó erejű, indonéziai népirtásról szóló és Oscarra jelölt Az ölés aktusá-nak (kritikánk) a párdarabját, a The Look of Silence-t.

Magyarországon előreláthatólag csak a Titanicon lesz látható a Still Alice című dráma, amelyben Julianne Moore egy korai Alzheimer-kórral diagnosztizált nőt játszik. A színésznő alakítását Oscar-díjjal ismerték el néhány hete, a dráma társrendezője a múlt héten hunyt el.

Kristen Stewart és Julianne Moore a Still Alice című filmben Forrás: Titanic

A Still Alice-ben szereplő Kristen Stewart egy másik filmmel is részt vesz a Titanicon - tudtuk meg egy erre utaló, ám a filmcímet titokban hagyó Facebook-posztból. Kizárásos alapon ez a Camp X-Ray lesz, melyben egy katonát alakít Stewart, akit szerencsétlenségére a guantánamói börtönbe vezényelnek.

Vetítik Hitoshi Matsumoto (A legnagyobb japán, Szimbólum) legújabb filmjét, az R100-at, melyben a szürkeségbe beleunt főszereplő úgy próbálja felpezsdíteni az életét, hogy belép egy rejtélyes klubba.

A Spring című romantikus horrorról nagyon lelkes kritikák születtek a tengerentúlon, olyan filmként írják le, amelyben A Mielőtt felkel a Nap találkozik Lovecraft rémálmaival, vagy éppen a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt keveredik A nyolcadik utas: a Halál-lal.

Spring Forrás: Titanic

A tegnapi cikkünkben ajnározott The Duke of Burgundy című szadomazo szerelemesfilmet elsőként a fesztiválon láthatja a magyar közönség, illetve bemutatják Jesse Eisenberg és Dakota Fanning elsőként Velencében vetített ökothrillerét, a Night Moves-t (Sötét húzások).

Most is lesznek zenés dokumentumfilmek, az A38-on lehet majd megnézni az Én, Thor-t, amely John Mikl Thor, a hetvenes és nyolcvanas években népszerű "testépítő, téglatörő, vashajlító rock-sztár" visszatérését meséli el, amibe majdnem belehalt a férfi. A Don't Think I've Forgotten: Cambodia Lost Rock n Roll című doksi a távol-eleti ország virágzó popkultúrájába enged betekintést, ami a Vörös Khmerek hatalomra jutásával eltűnt.

Suspiria Forrás: Titanic

A Facebookon napi rendszerességgel jelentenek be újabb filmeket, és már most van egy olyan programjuk, ami kihagyhatatlannak tűnik. Március 22-én, vasárnap este audiovizuális orgiával vezetik fel a fesztivált. A Suspiria (Sóhajok) filmzenéjének komponistája, Claudio Simonetti zenésztársaival élő koncerten adja elő a filmzenét, miközben Dario Argento kultikus horrorfilmje pereg a vásznon.

Ez tipikusan az a mozgóképre átültetett véres, boszorkány tündérmese, amelynél nem veszítünk semmit, ha nem halljuk a párbeszédeket, viszont annál többet nyerünk, ha hangosan dübörög a Goblin progresszív rockzenéje, és nagyvásznon villognak a piros és kék színbe mártott terror képei. Aki kicsit is filmőrültnek tartja magát, annak 22-én este az A38-on van a helye.