Joss Whedonnak borzasztóan megerőltető feladat volt a Bosszúállók: Ultron kora elkészítése, és ugyan a Marvel-univerzum része szeretne maradni, de az Infinity War című dupla rész rendezését nem vállalta el. A Marvelnél elégedettek lehetnek a Russo testvérek munkájával, ugyanis az Amerika Kapitány második és harmadik része után, a ketté vágott Avengers: Infinity War is náluk landolt.

A döntés azért tűnhet logikusnak, mert az előzetes információk alapján a Captain America: Civil War fogja felvezetni az Infinity War cselekményét. Abban a filmben kell majd valaminek történnie, ami arra vezeti Thanost, hogy megtámadja a Földet. A Joe és Anthony Russo által rendezett Civil War-ban két, egymással szemben álló csoportra fognak bomlani a szuperhősök Amerika Kapitány, illetve Vasember vezetésével. Thanos már többször felbukkant a Marvel-filmekben, utoljára A galaxis őrzői-ben trónolt az űrben.

Thanos A galaxis őrzői című filmbenForrás: Fórum Hungary

A dupla részből a képregényeket nem olvasók számára is világossá válhatott, hogy az eddigi legkeményebb ellenféllel kerülnek majd szembe a szuperhősök. A rajongók pedig pontosan tudhatják, hogy a Végtelenség Ékköveit egyesítő kesztyű mekkora hatalommal ruházza fel Thanost, aki a múlt ősszel kiszivárgott teaser végén már viselte azt.

Joss Whedon és Scarlett Johansson a Bosszúállók forgatásánForrás: Fórum Hungary

A Captain America: Civil War 2016. május 6-án debütál a mozikban, az Infinity War első részét 2018. május 8-án, a másodikat pedig 2019. május 3-án fogják bemutatni. A Bosszúállók: Ultron korá-ra már csak bő egy hónapot kell várni, május 7-től vetítik a magyar mozik.