Szabó Győző pucér fenekét rejtegetik Amerikában

Magic Boys
Vágólapra másolva!
A múlt héten nemcsak Mundruczó Kornél Fehér Isten című kutyás filmje indult meghódítani az amerikai közönséget, hanem három évvel ezelőtti magyar vígjáték is, a Koltai Róbert rendezte Magic Boys. 
Vágólapra másolva!

A Magic Boys-ban Szabó Győző és Pindroch Csaba chippendale-táncosként próbálnak szerencsét Londonban, de vesztükre Michael Madsen alakítja a főnöküket, Vinnie Jones pedig egy maffiózót, és egyikük sem kíméli a két magyar férfit. Koltai Róbert akció-komédiája új címmel és némileg átfazonírozott koncepcióval a mozikat elkerülve egyből DVD-n támadta le a tengerentúli nézőket.

A 800 milliós költségvetésnek csak töredékét hozta vissza a film, bő egy hónap alatt 40,8 millió forintot termelt a magyar mozikban - írta meg 2012 őszén a Blikk. Ez azonban nem jelentette a Magic Boys végét, a koprodukciós partnerek mindent megpróbálnak, hogy pénzt fialjon nekik a film. 2013 novemberében kiadták DVD-n Angliában, múlt kedd óta pedig az amerikaiak is felhelyezhetik a polcaikra. A filmet ugyanakkor más körítéssel próbálják eladni: Diamond Heist (Gyémántrablás) címen fut, hiába nincs benne rablás, és az angolszász piacra szánt előzetesben sokkal nagyobb szerepet kap Madsen és Jones, mint a hazaiban, és érthető módon, a magyar szöveget is minimalizálták benne.

A magyar DVD-borítón egy félig kibontott, lila kombinét viselő felfújt mellű nő felsőteste látható, a ruhán pedig a film szereplői virítanak - ott van köztük Szabó és Pindroch is. Ehhez képest Angliában már pisztolyos Vinnie Jonesszal és egy nagy robbanással próbálják felkelteni a vásárlók figyelmét, Amerikában pedig Michael Madsen is felkerült a borítóra. A külföldi kiadások borítóin közös, hogy ugrott róluk az erotika, helyette kemény akciófilmként reklámozzák a Magic Boys-t. Ezért még a címet is megváltoztatták, amivel a férfisztriptíz helyett a film másik történetszálára, a gyémántcsempészetre utalnak.

A Magic Boys magyar, angol és amerikai DVD-borítója Forrás: ADS Service

Koltai filmjével kapcsolatban mindenképpen az volt a legviccesebb momentum, amikor az alkotók arról beszéltek, hogy plágium miatt szerzői jogi per indítását fontolgatják Steven Soderbergh abban az időben készülő Magic Mike című filmje ellen. "Még nem láttam a Magic Mike-ot, de az előzeteseket igen, amelyek egy-két mozzanata kísértetiesen hasonlít a Magic Boys egyes részeire" - fogalmazott akkor P. Koltai Gábor producer. "Ráadásul a címben is egyezik a "magic" szó, és ilyen véletlenek ritkán fordulnak elő."