Éppen tegnapelőtt dicsértük Ben Mendelsohnt a Slow West című westernfilm előzetese kapcsán, hogy milyen szuper karakterszínész, most meg az első különálló Star Wars-filmmel, a Rogue One-nal hozták hírbe. A jellegzetes arcberendezésű színész egyaránt alkalmas gonosz birodalminak és durva modorú, sokat tapasztalt lázadónak, csak remélni tudjuk, hogy ez a pletyka igaznak fog bizonyulni.

A Rogue One-ról alig lehet valamit tudni: a Godzillá-t jegyző Gareth Edwards rendezi, A mindenség elmélete miatt most nagyon kapóssá vált Felicity Jones a főszereplője. A Star Wars-univerzumban játszódó spin-off a hetedik és a nyolcadik rész közé ékelődve 2016. december 16-án érkezik.

Ben Mendelsohn az Ölni kíméletesen című filmbenForrás: Plan B

Ben Mendelsohn már a nyolcvanas évek közepe óta színészkedik, de karrierje a 2010-es Animal Kingdom című betonkemény ausztrál gengszterdráma után kapott nagy lendületet. Szerepelt a Túl a fenyvesen és A sötét lovag: felemelkedés című filmekben, illetve együtt játszott Brad Pitt-tel az Ölni kíméletesen című krimiben.

Mi legutóbb a Starred Up című börtönfilmben és a Fekete tenger című tengeralattjárós thrillerben láttuk, mindkettőben fenomenális volt. Az előbbiben a fiával kommunikálni képtelen rabvezért alakít, az utóbbiban egy szociopata, lassanként begolyózó tengerészt. A magyar mozikban utoljára az Exodus: Istenek és királyok-ban tűnt fel a Hegep nevű helytartóként, ő volt a legjobb dolog abban a filmben.

Ben Mendelsohn a Slow Westben viselt szőrmekabátban pózol a film díszbemutatójánForrás: Sundance