Ennél kopaszabb már nem lehet egy gonosz

2015.03.26. 17:34

Az új Lex Luthor drámaian el fog térni Gene Hackman túlmozgásos piperkőcétől (Superman, 1978), és a Kevin Spacey által eljátszott megalomán gonosztevőhőz (Superman visszatér, 2006) sem köti túl sok a szál - legalábbis ezt akarják elhitetni velünk az Entertainment Weekly-ben megjelent első információk és fotók, amelyeken Jesse Eisenberg Luthorként néz szúrós szemmel ránk. Mindez illeszkedik ahhoz a koncepcióhoz, hogy a Batman v Superman - Dawn of Justice-ban, a nolani hagyományokat követve, egy komor, morális dilemmákkal sűrűn átszőtt világban fognak összecsapni a szuperhősök és a kopasz főgonosz.

Snyder szerint Luthor "azt mondja, amit gondol, és amiben hisz. Ha meg tudod fejteni a rejtélyes fogalmazásmódját, akkor rájöhetsz, mit is akar, minden ott van a mondandójában." Ez a leírás tökéletesen illik Jesse Eisenberg egyik előző szerepére, Mark Zuckerbergre a Social Network - A közösségi háló című filmből. A színész érzelemmentes, analitikus tekintettel vizsgál minket a képről, ne nézzük sokáig, mert nyugtalanok leszünk.

Jesse Eisenberg mint Lex LuthorForrás: Warner

Scott Johnson digitális művész twitteren posztolta a fénykép kiszínezett verzióját. A ruha színéből ítélve, arra jutott, hogy az iparmágnás Luthor közelről tapasztalhatta meg az amerikai börtönviszonyokat. Senki se feledje azonban: a második kép nem hivatalos, Johnson viccnek szánta. A Batman v Superman - Dawn of Justice-t egy nap híján egy év múlva, 2016. március 25-én mutatják be a mozik.

Jesse Eisenberg mint Lex LuthorForrás: Scott Johnson