Kijött az első előzetes Jake Gyllenhaal Southpaw című bokszolós filmjéhez, amiben Robert de Niro nyomába lépett a színész, és brutálisan kigyúrta magát a szerep kedvéért. Sajnos azon kívül, hogy elismerjük Gyllenhaal elszántságát, sok jó nem mondható el a trailerről, ugyanis egy ütvefúró finomságával adagolja a drámát. Egyedül ahhoz hozta meg a kedvemet, hogy újranézzem a Warrior - A végső menet című remekművet.

Most abban lehet reménykedni, hogy a kész film ízlésesebb módon fogja kibontani a drámát. Gyllenhaal hat hónapon keresztül napi hat órát edzett, és hét kilónyi tiszta izmot szedett magára, hogy hitelesen eljátszhassa a középsúlyú bokszbajnokot.

Az ünnepelt sportoló élete az egyik pillanatról a másikra összeomlik. A családját elveszíti, és egy ócska, koszos bokszklubban kénytelen újraindítani a karrierjét az őt barátságtalanul fogadó Forest Whitaker vezetésével.

A bokszoló feleségét Rachel McAdams alakítja, vetélytársát 50 Cent, a rendezői székben Antoine Fuqua ült, a forgatókönyvet pedig a főleg a Kemény motorosok című tévésorozat alkotójaként ismert Kurt Sutter írta. A Southpaw-t július 31-én mutatják be az amerikai mozik, magyar premierről egyelőre nem hallottunk.

Jake Gyllenhaal a Southpaw című filmbenForrás: The Weinstein Company