Itt az új James Bond-film első előzetese

2015.03.28. 09:39

Súlyos titok dereng fel a SPECTRE első rövid előzetesében, amelynek nyomott hangulata és fakó színvilága akár egy horror felvezetéséhez is elmenne. James Bond továbbra is a múltját kutatja, és az ízelítő végére elér egy nagy terembe tele öltönyös alakokkal, akik a SPECTRE nevű nemzetközi bűnszervezet tagjai lehetnek.

Ez persze csak találgatás, de pontosan ezért sikerült remekül az előzetes: több izgalmas kérdést is felvet, ami miatt most furdalhat minket a kíváncsiság. Az összeégett, elsárgult fotón kik vannak pontosan? A papír szerint James Bondot ideiglenes gyámság alatt helyezték. Lehetséges lenne, hogy a későbbi titkosügynök és Christoph Waltz karaktere, az árnyékban megbúvó Franz Oberhauser együtt nevelkedett? Ez pikáns részlet lenne Bond múltjából.

A SPECTRE-ben Daniel Craig negyedszerre ölti magára James Bond szmokingját, a Skyfall után ismét Sam Mendes vállalta el a rendezést, a Bond-lányokat Monica Bellucci, Léa Seydoux és az alábbi képen maszkot viselő Stephanie Sigman alakítják.

Stephanie Sigman a SPECTRE című filmbenForrás: MGM

A forgatás az osztrák Alpok és Róma után Mexikót is elérte, ahol az újonnan kiadott képek alapján lesz pár rázós pillanata Bondnak a halottak napi forgatagban.

Forgatási kép a SPECTRE című film mexikói helyszínérőlForrás: MGM

Csak másfél perc, de nehéz kiszakadni az előzetes világából. Mióta megnéztem, a hurrikános mondat ismétlődik a fejemben, amiben az angol sárkány (kite) szót könnyű félrehallani egy szitokszónak, és úgy még hatásosabb.  

Daniel Craig a SPECTRE című film mexikói forgatásánMGM

A SPECTRE-t november 5-én mutatják be a magyar mozik.