Robin Williams özvegye és a néhai színész első két házasságából származó gyermekei bíróságon folytatják a hagyaték egy részéért folyó harcot. A felek jogi képviselői helyi idő szerint hétfőn jelennek meg az illetékes San Franciscó-i hagyatéki bíróságon, annak eldöntése érdekében, hogy ki kapja meg Williams ruháit és egyéb személyes tárgyait, amelyeket egyik észak-kaliforniai otthonában tartott a tavaly elhunyt színész.

Az özvegy, Susan Williams még decemberben megtámadta a bíróságon a végakaratot, mondván, hogy a néhai komikus személyes tárgyainak egy részét engedélye nélkül vitték el az általa lakott egykori közös házból a kaliforniai Tiburonban. A színész az ékszereit, a filmes pályafutásával kapcsolatos emléktárgyait - díjait, ruháit - és egyéb személyes holmijait, előző házasságaiból származó gyermekeire hagyta.

Robin Williams  a Good Will Huntingért kapott Oscar-díjával az 1998-as gálánForrás: AFP/Timothy A. Clary

Az özvegy, aki a színész harmadik felesége volt, azt akarja, hogy bíróság mondja ki, a személyes tárgyakról szóló rendelkezés csak Robin Williams egy másik, az ugyancsak a kaliforniai Napában lévő házára vonatkozik, mivel a sztár azt akarta, hogy ő, az özvegy továbbra is tiburoni otthonukban lakjon. A felek nem értenek egyet Williams raktárban őrzött tárgyainak, óráinak és egyéb holmijainak sorsáról sem.

A színész gyermekei, Zachary, Zelda és Cody szerint azonban Susan Williams meg akarja másítani apjuk tervét a hagyatékkal kapcsolatban és meg akarja fosztani őket a néhai színész egyes ingó vagyontárgyaitól. Az özvegy ügyvédje korábban arról beszélt, hogy ügyfele mindössze bírósági útbaigazítást akart kérni a végakaratban foglaltak pontos megértéséhez.