Meghalt Robert Z'Dar

2015.04.01. 14:38

Hatvannégy éves korában elhunyt Robert Z'Dar amerikai karakterszínész, aki harmincéves karrierje során több mint 120 filmben szerepelt - írja a USA Today. A magyar közönség leginkább a Tango és Cash-ből emlékezhet rá, a halál oka szívroham volt.

A jellegzetesen nagy álláról azonnal felismerhető színész Robert J. Zdarsky-ként született Chicagóban, rengeteg horrorfilmben játszott, ezek közül a legismertebbek a Mániákus zsaru három része, és az 1991-es Samurai Cop volt. Ez utóbbinak a folytatását forgatta volna hamarosan.

Robert Z’dar a Tango és Cash című filmbenForrás: InterCom

A számtalan egyből videón (vagy később DVD-n) megjelenő munkája mellett szerepelt néhány mozifilmben is, például a Christian Slater főszereplésével készült, Koltai Lajos által felvett Négykezes géppisztolyra című 1991-es gengszterfilmben, a Vadak ura 2 című kalandfilmben, illetve olyan tévésorozatokban, mint A simlis és a szende, a Growing Pains és A villám.

A Tango és Cash-ben azt a bűnözőt alakította, aki a börtönben azon erősködött, hogy az ő cellájába rakják a főhősöket, majd Stallone azt mondja neki, hogy "te voltál a csúcs a Conan, a barbár-ban", és beleveri a fejét a rácsba. Később a börtön tetején Stallone úgy öli meg, hogy áramot vezet a testébe.

Robert Z'Dar első jelenete a Tango és Cash-ben

Z'Dar a színészi karrierje előtt az Arizona egyetem futballcsapatában játszott, a Nova Express nevű zenekar tagja volt, és Chippendales táncosként is dolgozott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK