Nagy lehet az ünneplés a Universal stúdióban, mert a hétvégén elképesztő számokat produkált a Halálos iramban hetedik része. A 190 millió dolláros költségvetéssel készült megható akcióorgia 143,6 millió dollárt hozott Amerikában, a világ többi országában pedig további 240 milliót gyűjtött be, így összbevétele már most 384 millió dollárnál tart.

Vin Diesel csapatának legújabb kalandja számos rekordot megdöntött, nézzük most ezeket tételesen. A Halálos iramban 7 lett:

  • az áprilisban bemutatott filmek közül a legerősebben nyitó (ez eddig az Amerika kapitány - A tél katonája volt 95 millióval)
  • a húsvéti hétvégén valaha legjobban nyitó film (itt A titánok harca 61,2 millióját nyomta le csúnyán)
  • a nemzetközi szinten a negyedik legjobban nyitó film valaha (csak két Harry Potter-t és a Bosszúállók-at nem tudta legyőzni)
  • minden idők legjobban nyitó Universal-filmje
  • a sorozat legjobban nyitó része (a korábbi csúcstartó a hatodik epizód volt 97,4 millióval).
A Halálos iramban 7 plakátjának részleteForrás: UIP Dunafilm

A Halálos iramban 7 mellett egyetlen másik film sem rúghatott labdába, igaz, nem is küldtek ellene izmosabb versenyzőt. Az új amerikai bemutatók közül a Woman in Gold című Helen Mirrenes dráma kapaszkodott a legmagasabbra (a hetedik helyig, kétmilliós bevétellel), de a szépen gyűjtögette újabb nézőit a Ben Stiller és Naomi Watts főszereplésével készült While We're Young is, amelyet a korábbi négy helyett már harmincnégy moziban vetítenek, és közel félmillió dollárt szedett össze a második hétvégéjén.

A legnagyobb macsók is sírni fognak
A Halálos iramban 7-ről ugyanazokat a fitymáló megjegyzéseket le lehetne írni, mint az eddigi részekről, de ezt hagyjuk is, mert rémesen unalmas lenne, és úgyis tudja mindenki, mit várhat ettől a filmtől. Háromszor pörögnek fel úgy igazából a gumiabroncsok, és ebből a három akciójelenetből kettő tényleg az őrület egy új szintjét mutatja meg. De nem ezekre fogunk emlékezni a filmből, hanem a megható búcsúra Paul Walkertől.