Hetvenkilenc éves korában elhunyt Geoffrey Lewis amerikai színész, Juliette Lewis édesapja. Számos filmben dolgozott együtt Clint Eastwooddal, a Tango és Cash-ben ő játszotta Sylvester Stallone főnökét, akire tévedésből egy kacsával támadt rá a mintazsaru.

1935-ben született San Diegóban, tagja volt a szcientológia egyháznak, nekik tulajdonította hosszú, sikeres karrierjét. Pályája elején gyakran szerepelt westernekben (Vadnyugati kalandorok, Tűzkeresztség),Clint Eastwood természetfeletti westernjében, az 1973-ban készült Fennsíkok csavargójá-ban ő játszotta  az egyik haramiát, aki miatt Eastwood visszatér a halálból, hogy bosszút álljon rajta. A Terence Hill főszereplésével készült Nevem: Senki-ben Lewis alakította a Vad Banda vezetőjét.

Geoffrey Lewis az Ezüstnyereg című filmbenForrás: Mokép

A Fennsíkok csavargója után még hat alkalommal dolgozott együtt Eastwooddal. Szerepelt a Villám és Fürgeláb-ban, a Minden áron vesztes-ben, a Bármi áron-ban, a Bronco Billy-ben, a Rózsaszín Cadillac-ben és az Éjfél a jó és a rossz kertjében.

Hosszú karrierje során együtt játszott Sean Connery-vel (Szél és az oroszlán), Steve McQueennel (Tom Horn), Jean-Claude Van Damme-mal (Dupla dinamit) és Maverick - Halálos póker című westernben pedig Mel Gibson járt túl az eszén.

Geoffrey Lewis és Jean-Claude Van Damme a Dupla dinamit című filmbenForrás: InterCom

Tíz gyermeke született, köztük van Juliette Lewis színésznő, aki többek között a Gilbert Grape, aSzületett gyilkosok és a Terhes társaság című filmekben folytatta édesapja szakmáját. A Hullahegyek, fenegyerek című krimiben együtt szerepelt apa és lánya. Geoffrey Lewist kaliforniai otthonában érte a halál.