Tom Hanks megérkezett Budapestre

Hanks, Tom Budapest, 2015. április 12.
Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész (k) Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes terminálján 2015. április 12-én. A színész A Da Vinci-kód című film új része, az Inferno előkészületei miatt érkezet
Budapest, 2015. április 12. Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész (k) Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes terminálján 2015. április 12-én. A színész A Da Vinci-kód című film új része, az Inferno előkészületei miatt érkezett Magyarországra. A filmet május közepén kezdik forgatni. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Vasárnap Magyarországra érkezett Tom Hanks. A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész A Da Vinci-kód újabb folytatását, az Infernót forgatja nálunk. 
Vágólapra másolva!

A színész A Da Vinci-kód című film új része, az Inferno előkészületei miatt érkezett Magyarországra. A filmet május közepén kezdik forgatni, Tom Hanks magángéppel érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre.

A Da Vinci-kód-hoz és az Angyalok és démonok-hoz hasonlóan az Infernó-t a filmet is Ron Howard rendezi, a forgatókönyvet David Koepp írja, a női főszerepet A mindenség elméleté-ért Oscar-díjra jelölt Felicity Jones játssza, a film gonosza Ben Foster (A túlélő, Börtönvonat Yumába) lesz.

Tom Hanks Budapesten Forrás: MTI/Kallos Bea

A forgatás ötven napig tart, a film nyolcvan százalékát nálunk veszik fel. Ezen kívül Firenzében és Isztambulban vesznek még fel jeleneteket, ebben a két városban összesen tíz napig tartózkodik a stáb. Dan Brown regényében nem szerepel Budapest helyszínként (Firenze és Isztambul viszont igen), minden bizonnyal most is más városokat fog helyettesíteni.

A történet azzal indul, hogy Robert Langdon (őt alakítja már harmadszorra Hanks) egy firenzei kórházban ébred és képtelen visszaemlékezni az elmúlt néhány nap eseményeire. Sokáig nem pihenhet, mivel egy bérgyilkosnő töri rá az ajtót. Ezúttal Dante Isteni színjátéka körül bonyolódik a cselekmény.

Tom Hanks autogramot oszt a budapesti Liszt Ferenc reptéren Forrás: MTI/Kallos Bea

Az Inferno 2016. október 14-én kerül az amerikai mozikba.