Ez a kisember egy pisztoly csövébe is belefér

2015.04.14. 11:08

A Hangya (Ant-Man) második előzetese fokozza a tempót a komótosan poszorgó elsőhöz képest, tulajdonképpen két és fél percbe összesűrítve egy tipikus eredettörténetes szuperhősfilmet ad elő. Az eddig vígjátékokból ismert Paul Ruddnak ez az első főszerepe egy szuperprodukcióban, de szerencsére a humoros oldaláról sem felejtkezett el, az előzetesben többszor is megszakítja a drámázást egy-egy önironikus megjegyzéssel.

A gondokkal és bűnös múlttal terhelt főszereplő kap egy második esélyt az élettől, pontosabban a Michael Douglas által alakított feltalálótól. Ő lesz Ant-Man, a Hangyaember, aki rovarméretűvé tud töpörödni, és közben megsokszorozódik az ereje. A legmenőbb tulajdonsága azonban az, hogy irányítani tudja a hangyákat.

Közben feltűnik a nő (Evangeline Lilly, azaz Kate a Lost-ból), aki harcolni tanítja, és első lendületből orrba is veri az új hivatását még csak tanulgató szuperhőst. Feltűnik a Yellowjacket nevű főgonosz (Corey Stoll, azaz Peter Russo a Kártyavár-ból) is, akinek Ant-Mannel ellentétben fegyvere is van, amivel plazmasugarakat tud kilőni. A Hangya július 23-án érkezik a magyar mozikba.

Paul Rudd az Ant-Man című filmbenForrás: Marvel