Paolo Sorrentino, az Il Divo és A szerelem következményei rendezője 2015-ben új filmmel jelentkezik. Ennyi információ elég is ahhoz, hogy biztosan tudjam: a Youth ott lesz az év legjobbjai között. Ekkora a bizodalmam az olasz rendezőben. És ezzel nem vagyok egyedül, A nagy szépség című legutóbbi műve elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat, és mi is megválasztottuk 2013 legjobb filmjének. Most megnézhetjük a Youth első előzetesét.

A Helyben vagyunk után másodszor forgatott angol nyelven a rendező. Állandó színészét, Toni Servillót egy hasonló karakterű angol színművészre, Michael Caine-re cserélte, és a főbb szerepekre is csupa olyan embert választott ki, aki anyanyelvi szinten beszélik a nyelvet: Rachel Weisz, Paul Dano és Harvey Keitel.

A színészek jönnek-mennek, a képek minősége azonban változatlan. Mivel ez még csak az első előzetes, ezért nem történetet mesél, hanem hangulatot teremt. Egy gyanúsan csendes luxusszálló unatkozó, valamire nagyon váró lakóit vehetjük szemügyre. Itt minden apró mozdulatnak súlya van. A történetről annyit lehet tudni egyébként, hogy Caine egy visszavonult karmester alakít, akit meghívnak, hogy játsszon az angol királynő előtt.

Madalina Ghenea román modell egy szépségkirálynőt alakít, a trailerben határozott léptekkel közeledik a kamera felé, illetve kecsesen punnyad egy medencében. Ő annyira lenyűgözött minket tavalyelőtt a Dom Hemingway-ben, hogy rögtön beválasztottuk 2013 legszebb női közé. A szintén modellből lett színésznő, Cseh Anna Mária (A fény ösvényei) is szerepel a filmben, de az előzetesben sajnos nem tűnik fel.

Michael Caine és Madalina Ghenea a Youth forgatásánForrás: Spy News

Sorrentino előző öt filmje mind cannes-i versenyprogramban debütált, meglepődnék, ha idén nem utazna a francia riviérára a rendező. Április 16-án hirdetik ki a fesztivál programját, aznap kiderül. Magyarországi bemutatóról egyelőre nem tudni, de jó esélyekkel indul a Youth, ugyanis Sorrentino legutóbbi öt filmje közül hármat forgalmaztak nálunk.