Paolo Sorrentino legújabb filmjének előzetese után egy másik díjakkal elhalmozott olasz rendező, Matteo Garrone is a világ elé tárt két percnyi mozgóképet a The Tale of Tales című horrorisztikus mesefilmjéből. Amennyiben nem tud olaszul, most csak a képekben gyönyörködhet, de így is varázslatos az élmény.

A The Tale of Tales szereplőgárdáját még a legtöbb hollywoodi produkció is megirigyelné, szerepel benne Salma Hayek, vincent Cassel, John C. Reilly, Toby Jones,  A nimfomániás-ból ismert Stacy Martin, illetve A primszámok magányá-ban és a Csodák-ban játszó Alba Rohrwacher. A film egy 17. századi olasz író, Giambattista Basile meséin alapszik, tőle ismerjük számos népszerű mese, például a Hamupipőke vagy a Csipkerózsika legkorábbi változatát. Igazán durva dolgok - leszámítva az utolsó képet - nincsenek az előzetesben, de ismerve Garrone eddigi filmjeit, a The Tale of Tales biztos kiakasztja majd azokat, akik egy Disney-mesében reménykedve ülnek be majd rá.

Matteo Garrone kétszer nyerte el a cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb elismerését, a zsűri nagydíját, először 2008-ban a Gomorra című maffiafilmmel, aztán 2012-ben a Reality-vel duplázott. Az olasz mozik május 14-től játsszák a The Tale of Tales-t, ezzel párhuzamosan valószínűleg Cannes-ba is ellátogat a film.

John C. Reily és Salma Hayek a The Tale of Tales című filmbenForrás: Le Pacte