Már harmadik hete vetítik Amerikában Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét. A nagy füzet óta ez az első magyar produkció, amelyet nem csupán fesztiválokon játszanak a tengerentúlon, hanem rendes moziforgalmazást is kapott. Olyan szépen gyűjtögette a pénzt az első két hétvégén, hogy azt prognosztizáltuk, még a Kontroll 237 ezer dolláros összbevételét is felülmúlhatja majd. A harmadik hétvégés teljesítményéről egy jó és egy rossz hírünk van.

A jó hír az, hogy egyre több moziban játsszák a kutyaapokalipszisről szóló filmet: tizenegyről huszonhatra emelkedett a vetített kópiák száma. A rossz hír az, hogy hiába jutott el még több filmszínházba a Fehér Isten, a hétvégi bevétel nem emelkedett ezzel arányosan. Míg a második hétvégén 52 290 dollár értékben vettek jegyet a filmre, addig a harmadikon csupán 45 272 dollárral növekedett az összbevétel.

Mundruczó Kornél és Andy Vajna a Fehér Isten című film forgatásánForrás: MTI/Kallos Bea

Az összkép még így is egyértelműen pozitív. Három hét alatt 143 696 dollárt (több mint negyvenmillió forintot) hozott a Fehér Isten, ha a Kontroll-hoz hasonlóan ez a film is sokáig megragad a mozik műsorán (Antal Nimród metrós thrillerét huszonkét héten át játszották), akkor Mundruczó elnyomásról szóló parabolája lesz a legsikeresebb magyar film Amerikában - a rendszerváltás óta biztosan.