Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Kim Cattrallról mindenkinek a Szex és New York férfifaló Samanthája ugrik be, de került ő eleget forró helyzetekbe mozifilmekben is. Az ágyban és a zuhanyzóban egyaránt igazi vadmacska, de Őrült Stone előtt valamiért szégyenlőssé válik.

 

#37 - Kim Cattrall (Álarc mögött, Őrült Stone, avagy 2008: a patkány éve, Minden gyanú felett)

Cattrallról száz emberből kilencvennyolcnak biztos, hogy Szex és New York ugrik be, talán még akkor is, ha nem követték a sorozatot. A szőke színésznő játszotta a férfifaló Samanthát, aki huzamosabb ideig egyetlen partnerénél sem hajlandó lehorgonyozni. Hiába azonosítja szinte mindenki ezzel a szereppel, több évtizedes pályája során számos emlékezetes mozifilmben is felbukkant, illetve a valós személyisége is ellentétben áll Samantháéval: Cattrall a monogámia, a komoly kapcsolatok pártján áll.

A Rendőrakadémia első részében egy csinos rendőrkadétot játszott, akibe Mahoney belezúg, John Carpenter Nagy zűr Kis-Kínában című kultfilmjében ő volt az ész, a magát sorozatosan túlvállaló Kurt Russell mellett. Felívelő karrierje kis híján tragikus véget ért 1988-ban. Már megvolt a jegye a Pan Am 103-as, Londonból New Yorkba tartó járatára, de az utolsó pillanatban lemondta a foglalást, mert eszébe jutott, hogy teáskannát kell vennie édesanyjának a Harrods-áruházban. A gépen libiai terroristák bombát robbantottak, a támadást senki nem élte túl.

Kim Cattrall a Rendőrakadémia című filmbenForrás: Mokép

Cattrall egy gazdag férfi unatkozó feleségét alakítja az Álarc mögött című thrillerben, aki a férje sármos hajóskapitányával (Rob Lowe) folytat titkos viszonyt. Ez a film annyira szövevényes és váratlan fordulatokban gazdag, hogy ez a hűtlenkedés csupán egy mellékszálat tesz ki a történetben. Ettől még Cattrall belead mindent: nagyokat lihegve, fedetlen keblekkel fekszik az ágyon, máskor meg arról beszél, hogy akár be is rekeszthetik a találkozókat, de közben olyan izgatóan néz ki, és olyan izgató dolgokat művel, hogy nagyon kevesen tudnának neki nemet modani.

A kilencvenes évek egyik kultfavoritjában, a mocskos jövőképpel és egy sorozatgyilkos szörnnyel rémisztgető Őrült Stone, avagy 2008: a patkány éve című B kategóriás sci-fiben Cattrall képviselte a szépséget. Egy Psychó-t utánzó zuhanyzós jelenetben fedi fel a bájait a színésznő, akinek a karaktere aztán majdnem el is halálozik tisztálkodás közben. Az operatőrt a nyomulós fajtából faraghatták, ugyanis még pont beleveszi Cattrall mellét a képbe, és csak aztán mozgatja felfelé a kamerát. Rutger Hauerrel már nem ilyen bevállalós a színésznő, előle elrejti a mellét.

A Minden gyanú felett című csavaros thrillerben egy hűtlen feleséget játszik Kim Cattrall, aki a nyomozó férjét (Christopher Reeve) a semmirekellő öccsével (Edward Kerr) csalja. Kapcsolatuk az után is folytatódik, hogy a kistestvér hanyagsága miatt a báty deréktól lefelé lebénul.

A film fordulatait nem lőnénk le, helyette koncentráljunk Cattrall érzéki ágyjelenetére a szeretőjével, illetve arra az erős képsorra, amelyen egy zuhanyzóban szexel a nő, miközben a lebénult férje a szőnyegen edz valahol máshol. A sors furcsa fintora, hogy Christopher Reeve a film bemutatója után két nappal szenvedett lovasbalesetet, és bénult le nyaktól lefelé.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates