Leonardo DiCaprióéknak előre odaadták az Oscart

2015.04.26. 09:15

Bemutattak pár percnyi részletet Leonardo DiCaprio legújabb filmjéből a CinemaConon, és akik látták, máris Oscarért kiáltanak. A The Revenant-ot a Birdman-t jegyző Alejandro González Iñárritu rendezte, és az amerikai vadnyugaton játszódik a 19. század elején. DiCaprio egy prémvadászt alakít, akit súlyosan megsebesít egy medve, és akit a társai magára hagynak a vadonban.

A levetített anyag egy felirattal indult, ami arra emlékeztetett, hogy ez egy igaz történet, illetve hogy a rendező és stábja hónapokat töltött a kanadai hegyekben, hogy tényleg az érintetlen természetben rögzíthessék a filmet. A minél nagyobb valósághűség érdekében csak természetes fényeket használt Emmanuel Lubezki operatőr.

Alejandro Gonzalez Inarritu, Leonardo DiCaprio és Emmanuel Lubezki a The Revenant forgatásánForrás: Twentieth Century Fox Film Corporation

A Hitfix szerint a bemutatott részletek "egyszerre epikus és bensőséges hangulatú" pionírtörténetet előlegeznek meg, maga a film pedig "szívszaggatónak és fájdalmasnak tűnik". Több, folyóparton játszódó csatajelenet vetítettek le, az egyikben a kamera DiCaprio lábához vagy az oldalához volt rögzítve, és így mutatta a mozgó lovas szemszögét. Annyira gyönyörűen van fényképezve, hogy Lubezkinek sorban a harmadik Oscar-díj néz ki (idén a Birdman-ért, tavaly a Gravitáció-ért nyert).

A szerencsés újságíró még Tom Hardy-t ismerte fel a képeken, de a filmben szerepel még Will Poulter és Domhnall Gleeson is. The Revenant-ot december 25-én kezdik vetíteni az amerikai mozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK