Gaspar Noét nem véletlenül szokták botrányfilmesnek titulálni. Eddigi három nagyjátékfilmje (Egy mindenki ellen, Visszafordíthatatlan, Enter the Void) mind feszegette annak határait, hogy mit szabad megmutatni egy rendes moziforgalmazásba szánt filmben. Love (Szerelem) című új alkotásával - aminek május közepén lesz a világpremierje a cannes-i filmfesztiválon - még messzebb fog menni a megbotránkoztatás terén, legalábbis a frissen megjelent plakát alapján nem tudunk másra következtetni.

A 3D-ben forgatott, állítólag közel háromórás (bár a játékidőt még nem közölték hivatalosan) eposz egy szerelmi történet két lány és egy fiú között, amely Vincent Maraval producer szerint örömteli módon fogja ünnepelni a szexualitást. A rendező még azt is hozzátette, hogy ebben a filmben tényleg olyan lesz a szex, ahogy azt az életből ismerjük, valamint hogy a nőnemű nézők benedvesednek majd tőle, a férfiaknak pedig merevedésük lesz.

Gaspar NoéForrás: Wild Bunch

Az új plakát, amit Maraval rakott ki a Twitterre, konkrétan pornográf, semmiképpen ne számítsunk arra, hogy majd egy körúti hirdetőoszlopon viszontláthatjuk. A tervező igyekezete méltányolandó: más lehet, hogy megelégedett volna egy semleges háttér előtt ejakuláló pénisszel, de ő a biztonság kedvéért mögé rakott egy tetszetős női mellet is.

A Love című film plakátjaForrás: Vincent Maraval Twitter

A cannes-i filmfesztivál május 13-án kezdődik, az Origo Filmklub újságírói élőben tudósítanak a helyszínről.

KIEGÉSZÍTÉS: A Vertigo Media sajtósa jelezte, hogy a Love-ot az ő cégük forgalmazza Magyarországon, és várhatóan ősszel kerül a mozikba (a Vertigónak már van tapasztalata a szexuálisan explicit, hosszú filmek forgalmazásában, A nimfomániás-t és az Adele életé-t is ők hozták). Jelen ismereteik szerint Cannes-ban a film fesztiválverzióját fogják adni, ami 150 perces.